Nordjyske sejre i ishockeypremiere

Både Aalborg Pirates og Frederikshavn White Hawks vandt på udebane, da der fredag aften var premiere i Metalligaen.

Et tætpakket kampprogram i Metalligaen blev fredag aften skudt i gang, og begge de nordjyske ishockeyhold var på udebane. Frederikshavn White Hawks tog til Esbjerg, mens Aalborg Pirates måtte en tur til Odense, og får begge hold blev det en glædelig udflugt, hvor der kom sejr med hjem til det nordjyske.

Frederik White Hawks tog en sejr på 3-1 over de forsvarende mestre fra Esbjerg. Nordjyderne kom foran efter 33 minutter, men den føring holdt kun til tredje periode var mindre end et miut gammel. Efter knap 41 minutters spil blev det til 1-1 i et Esbjerg-overtal.

Frederikshavnerne viste dog, at de selv i undertal kan være farlige, og efter 45 minutter gjorde de til det 1-2, selv om de kun var fire mand på isen. Kampen blev lukket med scoringen til 1-3 efter 49 minutter, og dermed var der lune tre point på kontoen efter sæsonpremieren.

Tre point blev også fredagens høst for Aalborg Pirates, der slog Odense med 2-1. Aalborgenserne var de første til at få pucken i mål, da de efter tolv minutter udnyttede et overtal og scorede til stillinge 0-1. Efter 42 minutter kom Odense på tavlen med scoring til 1-1, og det var lige ved at ligne forlænget spilletid. Men Aalborgenserne skulle jo nå bussen hjem, og med den afgørende scoring til 1-2 efter 58 minutters spil, blev overtiden aflyst, og Pirates kunne ligesom frederikshavnerne rejse nordpå med tre point på kontoen.

Nu kan begge hold nyde en kampfri weekend, inden det gør løs i begyndelsen af næste uge. Aalborg spiller hjemme mod Gentofte mandag, mens Frederikshavn på tirsdag tager imod Odense.