Norske fiskere strømmer til Hanstholm Havn

Antallet af norske anløb til havnen i Hanstholm er steget med knap 20 procent det seneste år. Det er høje salgspriser og den korte afstand, der lokker.

Hanstholm Havn kan noget helt særligt, når det drejer sig om at lokke norske fiskere til. I løbet af 2017 steg antallet af norske anløb med 20 procent – og leverancer fra nordmændene udgør nu en femtedel af det samlede antal fisk, der lander på Hanstholm Fiskeauktion.

Det er beliggenheden, der gør havnen attraktiv for nordmændene, som fisker i Nordsøen. Og så er det nogle af de højeste priser på kontinentet, der lokker, lyder det fra Hanstholm Havn.

- Derudover ser vi en tendens til, at flere og flere nordmænd får serviceret deres skibe, mens de er i Hanstholm, da servicering her er absolut konkurrencedygtig med Norge, siger Rasmus Buchardt Sørensen, der er forretningsudvikler ved Hanstholm Havn.

Norskfangede fisk på auktion

De mange fisk, som nordmændene kommer med, bliver solgt på fiskeauktionen i Hanstholm, som omsætter for mere end 600 millioner kroner.

- Fiskerne er sikre på at få nogle af Europas bedste afsætningspriser, siger Rasmus Buchardt Sørensen.

Auktionsmesteren på Hanstholm Fiskeauktion er glad for de norske gæster.

- Vi har et godt og mangeårigt samarbejde med en lang række norske fiskere, og de er generelt glade for Hanstholm, siger auktionsmester Jes Holm Sørensen.

I alt foretog danske og udenlandske skibe landinger i Hanstholm Havn for godt 900 millioner kroner. Det gør havnen til en af Nordens største fiskerihavne.

Havnen er på vej til at blive endnu større, når en planlagt havneudvidelse med budget på omkring 500 millioner kroner bliver realiseret.


Seneste nyt

fra Nordjylland