Birgit drømte om et hus kun for matematik: Nu er det første af sin slags åbnet

Birgit Mortensen har drømt om et matematik-hus i otte år. I dag gik drømmen i opfyldelse, da hun slog dørene op for Hjørring Kommunes nye skoletjenestetilbud, Matematikkens Hus.

I otte år har Birgit Mortensen drømt om pi, kvadratmeter og et hus kun til matematik.

I dag blev drømmen udstyret med både flueben og to streger under facit, da hun sammen med Hjørring Kommune holdt åbningsreception for Danmarks første hus, som kun har fokus på matematik.

- Jeg er så overvældet og beæret. Der er nogle matematikfolk, der er kommet langvejs fra. Der er nogle, som jeg har set op til i rigtig mange år, og så er der kommet elever, som jeg har haft det første år, jeg var lærer, siger hun.

For at udleve sin drøm bedst muligt har Birgit Mortensen blandt andet fået hjælp af hjerneforsker Kjeld Fredens.

- Hun er en ildsjæl, og det er jo inspirerende at arbejde sammen med en ildsjæl. Nu er jeg jo lidt ældre og har prøvet det nogle gange, så jeg kan hjælpe med at sætte bremserne i engang imellem, siger hjerneforskeren.

Matematikkens Hus er for alle skolebørn og de ældste børnehavebørn. Kommunale skoler og institutioner i Hjørring kan komme der gratis, mens alle andre skal betale 3.500 kroner pr. dag. Huset er stort set fuldt booket indtil sommerferien.

Matematikkens Hus åbner officielt på tirsdag den 22. januar.

I dag åbnede Matematikkens Hus i Hjøøring. Det første af sin slags i landet.
 
 
Foto: Hans-Christian Lauritzen
 
 
Foto: Hans-Christian Lauritzen
 
 
Foto: Hans-Christian Lauritzen

Seneste nyt

fra Nordjylland