Nyfødt pige blev efterladt i Hjørring: Nu er hun vendt tilbage 49 år senere

For 49 år siden blev Annette Bjørn Tholstrup efterladt i et tog på Hjørring Banegård. I dag var hun tilbage i byen for første gang, siden hun blev fundet.

I starten af december 1969 blev en lille nyfødt pige efterladt i et tog i på Hjørring Banegård, som var ankommet fra Frederikshavn. Den lille pige er den i dag 49-årige Anette Bjørn Tholstrup.

Hun blev i sin tid fundet og bragt ind som hittebarn på Hjørring Sygehus. I dag besøgte hun byen og sygehuset for første gang, siden hun blev fundet.

quote Det betyder faktisk rigtig meget, at jeg ikke er blevet dumpet i en plasticpose eller et eller andet. Der er rent faktisk nogen, der har taget sig godt af mig, i den tid de fik lov til at være sammen med mig

Anette Bjørn Tholstrup

- Jeg har faktisk aldrig været i Hjørring. Frederikshavn har jeg været i, men ikke i Hjørring, så det er lidt spændende at være tilbage, hvor det hele det startede, siger Annette Bjørn Tholstrup.

På trods af en intensiv efterforskning lykkedes det ikke at finde frem til de eller den, der havde efterladt hende i toget. Tilsyneladende med det håb at hun snart blev fundet.

- Det betyder faktisk rigtig meget, at jeg ikke er blevet dumpet i en plasticpose eller et eller andet. Der er rent faktisk nogen, der har taget sig godt af mig, i den tid de fik lov til at være sammen med mig, siger Annette Bjørn Tholstrup.

Har rødder i Frederikshavn
Som voksen begyndte Annette Bjørn Tholstrup at lede efter sine forældre. Hun fik hjælp af to slægtsforskere og har også fået lavet en DNA-undersøgelse.

- Det viser sig, at rigtig mange af de DNA-matches der er, de har en fællesnævner, og det er Frederikshavn, siger Annette Bjørn Tholstrup.

Efter 9 måneder i Hjørring blev Annette Bjørn Tholstrup bortadopteret til en familie fra Silkeborg og voksede op her. I dag arbejder hun som familieterapeut. Hun er dybt taknemlig for de mennesker, der tog sig af hende i de første 9 måneder af hendes liv.

- Jeg har jo læst rigtig meget børnepsykologi, så jeg ved jo, at de første 9 måneder af et barns liv er de vigtigste 9 måneder i hele ens liv. Jeg har det rigtig godt i dag. Jeg har et kæmpe netværk, en god familie og en god uddannelse, så jeg tænker, at jeg er blevet stimuleret rigtig godt. Så der har været en mængde folk, som jeg er evigt taknemligt for, har været så omsorgsfulde og hjertevarme og har passet rigtig godt på mig, siger Annette Bjørn Tholstrup.

Hvis du kender til historien og har oplysninger, der kan gøre Annette Bjørn Tolstrup klogere på, hvor hun stammer fra, hører vi meget gerne fra dig. Skriv til os på redaktion@tv2nord.dk
 


Seneste nyt

fra Nordjylland