Efter flere års kamp: Nu kommer Tami på ferie

Efter ikke at have været på ferie i syv år kan handicappede Tami Kristensen fra Hadsund nu endelig komme på ferie.

Det var med flag og storesmil, at Tami Kristensen fra Hadsund tirsdag eftermiddag blev sendt afsted på hendes længeventede ferie til Mallorca.

Hele Tamis familie var mødt med flag, sodavand og små paraplyer til glassene for at ønske hende en god tur ned til sydens varme.

-  Jeg har glædet mig meget, jeg skal til Mallorca, siger Tami Kristensen.

 
 
Foto: Jesper Bo Winther

Siden 2012 har Tami Kristensen været afskåret fra at tage på ferie. Tami har Downs Syndrom og har behov for at have sin faste hjælper med, hvis hun skal på ferie. Noget der heller ikke var et problem frem til 2014. Dengang kunne vi på TV2 Nord fortælle, at nye regler betød, at Tamis faste hjælper fra bostedet ikke længere kunne rejse med hende på ferie. Derfor kunne Tami ikke rejse, som hun ellers havde gjort hvert eller hvert andet år inden 2014.

- Det har været et sejt træk. Der har været mange bump på vejen. Der har ikke været nogen, der ville sige noget eller taget noget ansvar, men det er der gjort noget ved nu, så nu kan hun komme afsted, siger Ivan Kristensen, der er Tamis bror og værge.

 
 
Foto: Jesper Bo Winther

I 2016 gik det socialdemokratiske folketingsmedlemmet Orla Hav ind i sagen. Han var medvirkende til, at der blev skaffet et flertal i folketinget, så handicappede igen får lov til selv at betale for at få deres egen hjælper med på ferie.

Regelændringen fra Folketinget trådte i kraft 1. januar 2018. Alligevel er Tami ikke kommet på ferie før nu. Mariagerfjord Kommune har indrømmet, at det har taget for lang tid at få reglerne indført i praksis.

- Nu kan hun få lov til at tage af sted, og nu kan hun få lov til at genopleve de ture, hun har haft på Mallorca, så den sidder lige i skabet, siger Ivan Kristensen.

Med dette års rejse til Mallorca er det ottende gang, at Tami tager turen til den spanske ferieø. Derfor håber hun også på, at det så langt fra er sidste gang, at hun sætter sig op i flyveren mod sydens varme.

 
 
Foto: Jesper Bo Winther

Seneste nyt

fra Nordjylland