Nu professionaliseres Hobro endnu mere

På en ekstraordinær generalforsamling tirsdag aften blev det besluttet at splitte Hobro IK op i to afdelinger.

Da Hobro IK i foråret 2014 sikrede sig oprykning til Superligaen skilte klubben sig ud, fordi spillerne kun var deltidsprofessionelle.

Sådan forblev det i 2014/2015-sæsonen i Superligaen hvor Hobro blev hele Danmarks fodbolddarling og til alles overraskelse undgik nedrykning.

I den efterfølgende sæson begyndte man så at professionalisere fodboldforretningen. Der blev solgt fra og købt ind, men på fodboldbanen blev sæsonen en skuffelse, og nu spiller klubben igen i 1. division. Ambitionen er dog at rykke op i landets bedste række igen, og derfor er professionaliseringen af klubben fortsat.

Endnu en milepæl i den proces blev passeret tirsdag aften, da man på en ekstraordninær generalforsamling besluttede at dele klubben op i to afdelinger. En professionel del bestående af Hobro IK A/S og en amatørafdeling bygget på den hidtidige foreningsstruktur. 

Forud for aftenens generalforsamling havde Steen Juulsgaard, bestyrelsesformand for Hobro IK gennem næsten seks år, meddelt sin afgang fra posten. Når den nye struktur blev vedtaget, skulle der nemlig vælges nye bestyrelser til begge afdelinger, og Juulsgaard søgte ikke genvalg.

Istedet blev Niels Christian Andersen og René Greve genvalgt til amatørafdelingen mens Per Andersen, Thomas Bjerre, Michael Falck og Jacob Jacobsen blev valgt som nye medlemmer.

Bestyrelsen til Hobro IK A/S - den professionelle del af klubben - er ikke fundet endnu. Det kan først ske på selskabets første generalforsamling 19. september.

Selvom den professionelle del af Hobro IK nu bliver et aktieselskab vil foreningen Hobro IK stadig have den bestemmende indflydelse idet de kommer til at eje mindst 51 procent af aktierne. Bestyrelsen i den professionelle del kommer til at bestå af syv medlemmer hvor to kommer fra foreningens bestyrelse. Yderligere to medlemmer skal udpeges på vegne af foreningen.


Seneste nyt

fra Nordjylland