Parkeringspladser lukker på stribe: Nu risikerer Sauers Plads at lukke for parkering i et år

En stribe parkeringspladser er gennem de seneste år nedlagt i Aalborg. Nu lukker Sauers Plads i et år.

Budolfi parkeringsplads i Aalborg har været lukket i et par år, Frederikstorv parkering er væk, og mange mindre midtby-parkeringer er for længst nedlagt. Og nu står Sauers Plads til at skulle lukke ned i et år.

Bilister i Aalborg kører rundt i halve og hele timer for at finde parkering. Mange pladser til biler er væk. Og nu lukker Sauers Plads.

- Det duer ikke. Vi mangler parkeringspladser. Vi mangler ingen højhuse, siger Trolle Henriksen fra Klarup, der har kørt rundt i næsten en time, før han fandt en bås på Sauers Plads.

- Det er lang tid, og nu har jeg en god gåtur for at komme ind på Vesterbro og hente min kone, der er hos tandlægen. Nu er jeg heldigvis god til at gå. Jeg bliver 81 år om 14 dage, men derfor kan jeg godt gå ude fra Markuskirken og hjem igen. Det skal ikke genere mig. Men mange kan ikke gå en meter – af forskellige grund. Det er synd for dem.

Svært at finde plads

Flere er frustrerede i jagten på en bås på Sauers Plads, og humøret daler en tand ekstra ved nyheden om, at den er planlagt til at skulle lukkes helt af i et års tid.

- Det er problematisk. Så kommer der nok til at mangle nogle parkeringspladser, og mange steder er der prioriteret at lave et lille grønt bed i stedet for at lave tre pladser mere. Det, synes jeg, er et problem, siger Martin Aagaard fra Aalborg.

Murielle Marcussen har kørt rundt i hele byen og på mange parkeringspladser, før hun kom til Sauers Plads.

- Det er blevet meget svært overalt i byen. Det bliver endnu sværere, hvis de lukker Sauers Plads i et års tid. De har jo allerede lukket Budolfi for nogen tid siden, og det kan vi mærke, siger Murielle Marcussen.

Hanne Madsen fra Gandrup siger, at hun også har kørt rundt i lang tid, før hun havnede på Sauers Plads – hvor hun stadig kører frem og tilbage, da TV2 Nord stopper hende.

- Det er jo ikke særlig godt for forretningerne inde i midtbyen, at man ikke kan finde nogle pladser. Så er det, at folk mange gange søger ud i City Syd, for der er gratis pladser og masser af pladser, siger Hanne Madsen.

Skal bygge dæk parkeringsdæk

Det er Venstres gruppe i Aalborg byråd, der står bag planen om at lukke ned for Sauers Plads i et år, mens der bygges et dæk mere på.

- Det er rigtigt ærgerligt, at der skal lukkes ned for så mange pladser i så lang tid. Men jeg må bare sige at alternativet er værre, for hvis vi ikke bygger flere p-pladser, så kommer vi til at mangle dem i det lange løb, siger Mads Duedahl (V), der er rådmand i Aalborg Kommune.

Mads Duedahl erkender, at timingen måske kunne have været lidt bedre.

- Jeg vil da anbefale, at man er færdig med det her projekt på Sauers Plads, inden man begynder at grave Gåsepigen op. Det giver trods alt 80 - 100 pladser mere. Og vi oplever jo en venstrefløj i Aalborg Byråd, der gerne vil lukke ned for al parkering. For eksempel har vi Frederikstorv inde midt i byen, som man har lukket. Den plads står nu gabende tom, siger rådmanden.

Vil forsøge at droppe projektet

Pengene til et ekstra dæk på Sauers Plads er ifølge rådmanden afsat, men flere kræfter i byrådet vil nu forsøge at få droppet projektet under budgetforhandlingerne

- Det betyder bare, at der kommer til at mangle p-pladser. Det er vigtigt for Venstre, at man hurtigst muligt får etableret nogle flere p-pladser på Sauers plads. Så må det tage tid. Ellers bliver det et endnu større kaos, end det, vi ser i dag. Aalborg midtby skriger på parkeringsmuligheder for folk, der bor her, skal på arbejde her eller har et andet ærinde, siger Mads Duedahl.

Budgetforhandlingerne i byrådet med blandt andet Sauers Plads på dagsordenen finder sted tirsdag den 22. oktober.


Seneste nyt

fra Nordjylland