Målet er nået - men to millioner er for lidt: Nu rykker Gjøl-troldene ind på 121 nye markeder

To erhvervsfolk har med salg af Gjøl-lykketroldene samlet millioner ind til Kræftens Bekæmpelse. Men der skal flere penge i kassen, mener de.

De små Lykketrolde fra Gjøl indtager snart filmlærreder verden over, når 'Trolls 2' får premiere. Premieren bliver samtidigt startskud til, at et usædvanligt støtteprojekt får mere vind i sejlene. 

Filmselskabet DreamWorks ejer rettighederne til Gjøl-troldene, men det nordjyske projekt Lykketrolden har licens til et at sælge lykketroldene i de skandinaviske lande, overskuddet går til et støtteprojekt, der kommer Kræftens Bekæmpelse til gode. 

Licensen bliver i forbindelse med den nye Trolls-film nu udvidet til at gælde i 121 lande verden over. 

- Det er jo ret meget. Det gik for alvor op for mig, hvor meget det i virkeligheden er, da jeg talte det op til at omfatte to milliarder mennesker på globalt plan, siger Jesper Sommer, der er initiativtager i Projekt Lykkefonden.

For fire år siden lovede Jesper Sommer og Jacob Risgaard hinanden, at de med salget af Gjøl-troldene ville samle to millioner kroner ind, det mål er nu nået, og derfor er optimismen da også helt i top. 

- To millioner var mere, end vi nogensinde turde drømme om, hvis vi skal være helt ærlige, forklarer Jacob Risgaard, der er fundraiser i Projekt Lykketrolden. 

- Så napper vi lige en halv million mere, svarer Jesper Sommer resolut, og dermed er et nyt mål sat, der skal kampen mod kræften til gavn. 


Seneste nyt

fra Nordjylland