Ny app: Børn skal spille sig til at lære førstehjælp

Hvert femte barn har ikke talt med deres forældre eller pædagoger om førstehjælp. Det skal en ny app råde bod på.

Alle kan lære førstehjælp – også børn. Sådan lyder det fra Børneulykkefonden, men alligevel er det kun omkring halvdelen af fondens børnepanel, der har talt om førstehjælp med pædagogerne eller deres forældre.

Det mener Børnefonden der skal laves om på, og derfor har de lavet den nye app, Junior Redder. Målet med appen er at give børn i børnehaver og indskolingen et spil, hvor de på en sjov og legende måde kan lære om førstehjælp.

- Med den nye førstehjælpsapp bliver førstehjælp mere håndgribeligt ved hjælp af forskellige scenarier, hvor børn kommer til skade og skal hjælpes. Det kan eksempelvis være en ulykke på legepladsen, i køkkenet eller i sneen. Det er altså alt sammen scenarier, som børn kan nikke genkendende til fra deres egen hverdag, siger Henriette Madsen, Generalsekretær i Børneulykkesfonden.

Junior Redder-appen er opbygget som et spil, hvor børnene skal navigere rundt i forskellige baner og hjælpe børn, der er kommet til skade. Samtidig introduceres barnet til nogle af de basale førstehjælpsfærdigheder som at lægge en bevidstløs person i stabilt sideleje og tilkalde hjælp ved at ringe 1-1-2 gennem fængende illustrationer, lyd og inddragende spørgsmål undervejs.

- Vi håber, at appen kan åbne op for flere snakke mellem børnene, deres forældre og pædagogerne, siger Henriette Madsen.

Appen er en del af kampagnen Førstehjælp i Børnehøjde og kan både bruges uafhængigt og sammen med andre øvelser og aktiviteter fx i forbindelse med et temaforløb i børnehaven. Junior Redder kan downloades gratis via App Store og Google Play og er udviklet af Børneulykkesfonden i samarbejde med Hovedstadens Beredskab med støtte fra Undervisningsministeriet.


Seneste nyt

fra Nordjylland