Ny bynær skov på vej til Brovst

En skov på cirka 50 hektar skal anlægges uden for Brovst, hvis alt går efter planen.

Et større skovrejsningsprojekt er på vej ved Brovst. Her skal træer fylde 50 hektar, og skoven skal være med til at beskytte grundvandet. Udover sikringen af grundvandet skal træerne øge Danmarks skovareal og sikre den samfundsmæssige nytte af nye skove.

For at projektet kan blive til virkelighed, mangler de sidste godkendelser. Ved Naturstyrelsen i Thy er de optimistiske, og tror på, at godkendelserne snart kommer.

- Det ser ud som om, at projektet kan realiseres, og vi tør derfor begynde planlægningen af den nye skov, siger skovrider Ditte Svendsen fra Naturstyrelsen Thy.

Det er Naturstyrelsen Thy, der sammen med Vandforsyningen for Brovst og Omegn og Jammerbugt Kommune har indgået aftalen om skoven.

Jens Chr. Golding, der er formand for Teknik og Miljø ved Jammerbugt Kommune, ser den nye skov som et stort aktiv for udviklingen i Brovst.

- Der er allerede tiltag i den nye masterplan for byen, der skal sikre Brovst flere rekreative muligheder og grønne områder, og når det kan kombineres med sikring af grundvandet, er det helt optimalt, siger Jens Chr. Golding.

Naturstyrelsen Thy har tidligere etableret Aabyskoven i Aabybro og bynære skove i Thisted Kommune.

Hvis alt går efter planen, begynder de så småt at plante ved Brovst i efteråret.


Seneste nyt

fra Nordjylland