Ny kamp mod skrothandler

Både folketingspolitiker og borgerforening vil have Vesthimmerlands Kommune til at stoppe skrothandler.

Er det skrot, en øjebæ eller bare forretning. I Vesthimmerlands Kommune raser kampen mod en lokal bil- og skrothandler i Aggersund igen. Nu vil både en nordjysk folketingspolitiker og den lokale borgerforening have kommunen til at handle. De gider ikke mere venten og tøven.

- Vi har haft flere borgermøder med en sludder for en sladder, hvor vi lige troede, men så er der noget andet, der kommer i vejen, siger formand for Aggersund og Omegns Borgerforening, Mads Krarup Nielsen, til TV2 Nord.

quote Det er da træls, at være formand for en borgerforening, hvor der kunne se pænt ud, og så ser det sådan ud.

Mads Krarup Nielsen, formand, Aggersund og Omegns Borgerforening.

Borgerforeningen vil have Vesterhimmerlands Kommune til at stoppe en skrothandler i Aggersund, der bruger flere grunde i byen til opbevaring af blandt andet gamle biler.

- Det er da træls, at være formand for en borgerforening, hvor der kunne se pænt ud, og så ser det sådan ud. Det er indgangen til Vesthimmerlands Kommune nordfra, påpeger Mads Krarup Nielsen.

I maj sidste år sagde Transport-, Bygnings- og Boligministeren, at Vesthimmerlands Kommune kunne bruge byggeloven til at få skrottet væk fra grunden ved hovedvejen i Aggersund.

I Byggelovens paragraf 14 står der, at ejendomme skal holdes i en under hensyn til beliggenheden sømmelig stand. Siden er der intet sket. Og så sent som i sidste uge slog Erhvervsministeriet fast i et notat, at kommuner kan bruge byggelovens paragraf 14 til den slags sager.

Det nordjyske folketingsmedlem Preben Bang Henriksen vil have Vesthimmerlands Kommune i gang nu.

- Det er jo en losseplads for nu at sige det, eller fem forskellige lossepladser etableret i bymæssig bebyggelse. Det skal ingen finde sig i, og der er det altså kommunens opgave at gå ind og håndhæve lovgivningen, siger Preben Bang Henriksen til TV2 Nord.

Sagen mod skrothandleren startede i 2003. Skiftende borgmestre og forvaltninger har ikke kunne rydde op i Aggersund. Nu er der måske ændringer på vej.

Borgmester Per Bach Laursens tålmodig rækker kun til udgangen af 2019.

- Vi ved godt, at det her tager lidt tid, men nu er der gået 20 år, skal vi ikke lige bruge '19 på at se, om vi kan finde en løsning, forklarer Per Bach Laursen til TV2 Nord.

Den lokale borgerforening er for længst blevet trætte af at vente. Det bliver kun værre dag for dag.

- Det er det eneste, vi er kendt for, det er skrotbilerne. Aggersund ved ingen hvor er, men skrotbilerne det ved de alle sammen, siger Mads Krarup Nielsen.


Seneste nyt

fra Nordjylland