Ny kvinde i spidsen for DGI Nordjylland

Efter en lang proces er der nu sat navn på DGI Nordjyllands nye direktør – og det er et ansigt som for mange nordjyder vækker genkendelse.

Når DGI's store landsstævne, der løber af stablen i Aalborg til sommer, er vel overstået, er det tid til direktørskifte hos DGI Nordjylland. Inger Møller Nielsen giver stafetten videre til 54-årige Birgitte Nielsen fra Saltum, som bestemt ikke er et ukendt ansigt i den nordjyske idrætsverden.

Birgitte Nielsen kender DGI utroligt godt i kraft af rollen som gymnastikformand i Nordjylland og en plads i DGI's hovedbestyrelse, hvor hun har siddet siden 2001 og været næstformand siden 2007.

- Vi havde et utroligt stærkt ansøgerfelt, med mange spændende profiler, og vi har haft en grundig og positiv proces med at finde den rigtige kandidat. Birgitte er i kraft af sin DGI historik et skarpt valg til at køre landsdelen videre på ledelsesfronten. Ikke alene har hun været tæt inde på visionsprocessen, sammen med DIF, som tovholder. Hun har også et kæmpe netværk i kraft af sit politiske arbejde for vores organisation i hovedbestyrelsen, Anti Doping Danmark og Lokale- og anlægsfonden. Endelig har hun - i kraft af sine ledererfaringer fra efterskolen - sine ledelsesværktøjer i orden, siger formand for DGI Nordjylland, Palle Fogh.

Efter 31 år forlader Birgitte Nielsen dermed Aabybro Efterskole, hvor hun I sin nuværende stilling som viceforstander gennem en lang årrække har arbejdet med folkeoplysning og demokratisk dannelse.
 
- Jeg glæder mig til et tæt samarbejde med foreningerne, men også kommunerne og borgerne, om at gøre nordjyderne så idrætsligt aktive som muligt. Jeg træder ind i en yderst velfungerende landsdelsforening, med kompetente folk på både medarbejdersiden som den politiske del. Efter 16 år i DGIs hovedbestyrelse, glæder jeg mig til at forene min politiske erfaring i DGI med min ledelsesmæssige ballast fra Aabybro Efterskole, siger Birgitte Nielsen.

Birgitte Nielsen starter 15. august på niveau 9 i Nordkraft i Aalborg og kommer til at stå i spidsen for DGI Nordjyllands 35 medarbejdere.


Seneste nyt

fra Nordjylland