Ny lægehelikopter kan få base i Jammerbugt: Kan være i luften fra januar

Danske Regioner anbefaler at den nye akutlægehelikopter får base i Jammerbugt Kommune.

Den nye akutlægehelikopter får base i Jammerbugt Kommune. Sådan vil det i hvert fald ende, hvis Sundhedsministeriet følger den indstilling fra Danske Regioner, der er sendt afsted i dag mandag.

Danske Regioner har fulgt den anbefaling fra en ekspertgruppe, som peger på at den nye akutlægehelikopter får base i Jammerbugt Kommune mens den nuværende base i Skive flyttes til Herning og Billund-basen flyttes til Assens.

- Sundhedsministeriet har bedt os om en anbefaling, og eksperter vurderer, at denne løsning dækker bedst, så borgere overalt i landet sikres hurtig specialiseret lægehjælp, udtaler formand for Danske Regioner og regionsrådsformand i Region Syddanmark Stephanie Lose (V).

Den nye helikopter, som skal placeres i det nordlige Danmark, bliver den fjerde akutlægehelikopter i Danmark, og Sundheds- og Ældreministeriet har bedt regionerne anbefale en placering af den nye helikopter.

- Vi har lyttet til eksperterne på området, og det håber vi også, at politikerne på Christiansborg gør, når de træffer den endelige beslutning. På den måde kan vi bedst muligt hjælpe kritisk syge patienter overalt i landet, udtaler Stephanie Lose.

Det er endnu uvist hvor akutlægehelikopteren skal have base i Jammerbugt Kommune, og uanset om ministeriet tilslutter sig Danske Regioners anbefaling eller ej, tager det tid at etablere en base for helikopteren. Derfor vil Danske Regioner give helikopteren et midlertidigt hjem i Aalborg Lufthavn, hvor den kan flyve fra allerede til januar næste år - og indtil den nye base er klar.

Den nye akutlægehelikopter kommer, fordi Folketinget i forbindelse med finanslovsforhandlingerne sidste år besluttede at afsætte 45 millioner kroner til det ekstra helikopterberedskab i det nordlige Danmark.

De tre nuværende akutlægehelikoptere har været i luften siden 2014 - sidste år alene var de på vingerne 3.658 gange.


Seneste nyt

fra Nordjylland