Ny serie på TV2 Nord: Følg fire unge soldater "I regimentets tjeneste"

Over seks afsnit inviteres nordjyderne ind hvor TV-kameraer normalt er forment adgang. I serien "I regimentets tjeneste" følger vi fire soldaters kamp for at nå deres mål.

Evigt pres, konstante udfordringer og et miljø, hvor man hele tiden skal være klar på det værste. Serien "I regimentets tjeneste" inviterer dig inden for til et sted, der normalt er lukket for offentligheden. 

TV2 Nord har i løbet af det seneste år har fulgt fire soldater på en af Nordjyllands største arbejdspladser, Trænregimentet ved Aalborg Kaserner. Hele tiden på steder og tidspunkter, hvor de unge soldater er allermest udfordret - og hvor et tv-kamera normalt ikke har adgang.  

Med 2000 soldater er Trænregimentets opgaver vidt forskellige, og det samme gør sig gældende for de fire hovedpersoner i ”I regimentets tjeneste”.

 
 
Foto: Anders Christian Rasmussen

Frederik er med sine 20 år den yngste af de fire mænd. I serien står han over for sin første udsendelse som militærpolitibetjent og i et halvt år skal han være på mission i den internationale lufthavn i Afghanistans hovedstad, Kabul.

TV2 Nord har fulgt Frederik i de spændte og vigtige måneder før afrejsen til et af verdens farligste brændpunkter. En skarp mission, der i værste fald kan koste soldater livet – en risiko, som om kort tid bliver en del af hverdagen for 20-årige Frederik.

I de hektiske måneder før afrejse skal Frederik igennem en række vigtige øvelser. Alle detaljer skal være på plads, og graverende fejl er ikke tilladt på dette tidspunkt.

 
 
Foto: Anders Christian Rasmussen

Overkonstablen John er en del af sanitetstjenesten hos Trænregimentet.  Hans vigtigste opgave, når han er i kamp, er at kunne redde sin medsoldaters liv, hvis de bliver såret.

I serien følger vi John, der oprindeligt stammer fra Filippinerne, i hans forsøg på at bestå det udfordrende Junior Medic-kursus, som stiller store krav til Johns behandlingsevner.

I løbet af et intenst forløb skal John udvikle sine færdigheder ved konstant at blive presset til sit maksimale som behandler – et ansvar, han nyder at have.

Det hele kulminerer med den afgørende eksamen, som finder sted på den sidste dag af kurset. Her bliver kursisterne testet på alt, hvad de har lært på kursuset, og selv de mindste fejl betyder, at de dumper.

Johns drøm er at blive Junior Medic – men i serien vil man se, at den ikke går i opfyldelse uden kamp.

 
 
Foto: Anders Christian Rasmussen

Den tredje hovedperson, vi møder i ”I regimentets tjeneste”, er den unge befalingsmand Michael. Han er netop blevet færdiguddannet på sergentskolen og skal i serien have sit første hold værnepligtige.

Michaels håndtering af de nye rekrutter vil vise, om hans lederevner rækker til Forsvarets høje krav til sergenterne.

Det er Michael, der skal gå forrest, når de værnepligtige mest af alt har lyst til at give op - og det er hans ansvar, at sammenholdet i gruppen fungerer, og at der ikke kommer splid mellem rekrutterne.

Michaels forløb med de værnepligtige kulminerer med en afgørende og stor øvelse, hvor vi får at se, om han har udført sit arbejde som leder godt nok.

 
 
Foto: Anders Christian Rasmussen

Den fjerde hovedperson, som er med i ”I regimentets tjeneste”, er 22-årige Julian, der skal forsøge at gennemføre den hårde militærpolitiskole.

Omkring en tredjedel af eleverne på militærpolitiskolen falder normalt fra på militærpolitiskolen, der er betragtet som en af de hårdeste uddannelser i Forsvaret.

Julian er nået frem til den sidste del af uddannelsen, hvor han skal kunne mestre både politimæssige og militærmæssige færdigheder. 

Den sidste del af uddannelsen er præget af utallige prøver og eksaminer, som i sidste ende vil vise, om Julian har niveauet til at trække den røde MP-baret over hovedet. 

"I regimentets tjeneste" har premiere 15. februar klokken 19.50 på TV2 Nord Salto, men kan allerede den 14. februar ses her på tv2nord.dk.


Seneste nyt

fra Nordjylland