Ny skole er stopfyldt

Den nye skole i Aabybro blev indviet torsdag på første skoledag. Men selvom skolen er stor, så kan den vise sig at blive for lille.

Den nye Aabybro Skole er bygget til fire klasser på hvert klassetrin og 1100 elever i alt. Lige nu er 1050 børn indskrevet på den nye skole.

På gangen for 1. klasserne har man allerede her fra begyndelsen været nødt til at skaffe et ekstra klasselokale, fordi der er for mange børn til fire klasser. Det har fået snakken til at gå om, at byrådet har bestilt en skole, som fra begyndelsen er for lille.

- Det er ikke korrekt. Vi har et problem med en enkelt årgang, som er særlig stor. Derfor har vi i bygget en afdeling med et ekstra klasseværelse på den nye skole, og så er det løst, siger borgmester i Jammerbugt Kommune, Mogens Gade.

Borgmesteren afviser dog ikke, at der kan blive tale om at bygge til skolen indenfor en overskuelig fremtid. Prognoserne for indbyggertallet i Aabybro peger godt nok på, at byen kan klare sig med en fire-sporet skole, men med de seneste års tilflytning til Aabybro kan skolen godt gå hen at blive for lille.

- Vi fortsætter med at udstykke grunde i Aabybro, og skulle skolen gå hen og blive for lille i de kommende år, så bygger vi til og sørger for, at der er de lokaler, der er brug, siger Mogens Gade.

Borgmesteren forventer ikke, at der bliver tale om tilbygninger de første 10 år.


Seneste nyt

fra Nordjylland