Ny fiskeriuddannelse starter i Hirtshals

Efter et tilløb på 15 år, er det nu lykkedes netværket at etablere et introduktionskursus til fiskebranchen.

En ny fiskeriuddanelse i Hirtshals bliver i dag til virkelighed. Uddannelsen har været 15 år undervejs og er svaret til en branche, som mangler kvalificeret arbejdskraft.

- Vi mangler virkelig medarbejdere. Vi mangler især medarbejdere, som har et minimum af kundskaber til at arbejde hos os, siger Finn Møller, formand for Hirtshals Fiskeeksportørforening.

Det nye uddannelsesforløb løber over 27 dage. Formålet med uddannelsen er at give deltagerne en grundlæggende introduktion til det at arbejde i fiskeindustrien, og den tilrettelægges som vekseluddannelse med to praktikperioder.

Emnerne på uddannelsen er fødevarehygiejne og egenkontrol, håndtering af ensidigt gentaget arbejde, sikker adfærd i en produktionsvirksomhed, håndskæring af fisk, kvalitetsbevidsthed, forretningsforståelse og kommunikation. På den måde bliver kursisterne klædt på til at arbejde i fiskeribranchen, og de får en mulighed for at knytte kontakt til mulige arbejdsgivere gennem praktikken.

- Det betyder, at de nemmere kan løse opgaver. Det betyder, at de kan løse opgaver med højere kvalitet, og hvis vi får højere kvalitet, så begynder man også at snakke om merindtægter, fordi vi får produkter, som er væsentligt bedre forædlede. Det er win-win for os alle sammen, siger projektkleder Stein-Erik Linna fra Hjørring Kommune.

Uddannelsen er blevet til virkelighed i samarbejde mellem EUC Nord og netværket HG2020, som er et netværk af alle interessenter i fiskebranchen i Hirtshals, der har til formål at styrke og udvikle fiskerierhvervet. HG2020 har deltagelse af Eksportørforeningen, Fiskeriforeningen, Fiskeauktionen, Hirtshals Havn, Nordsøen Oceanarium & Forskerpark, Hjørring ErhvervsCenter og Hjørring Kommune. 

- Jeg tror, at det også fremtidigt vil være et væsentligt konkurrenceparameter, at vi har en kvalificeret arbejdsstyrke, når nye virksomheder vil komme til området, siger Stein-Erik Linna.

HG2020 og EUC Nord arbejder sideløbende med idéer inden for efteruddannelse af eksisterende medarbejdere i fiskeindustrien, samt et spor af grundkurset, hvor sprog også indgår.


Seneste nyt

fra Nordjylland