Nye personalepolitikker i Region Nordjylland

 Nye personalepolitikker i Region Nordjylland

Mandag drøftede Regionens Forretningsudvalg en pakke med fem forskellige personalepolitikker.

Der var både røgpolitik, rusmiddelpolitik, fravær, omstillingssituationer samt ansættelser og afskedigelser på dagsordenen da Region Nordjyllands Forretningsudvalg holdt møde mandag.

Især politikken for omstillingssituationer presser sig på. Den skal sætte rammerne for ændringen af det nordjyske sygehusvæsen til et fremtidig system med færre og større sygehuse. En proces der indledes allerede 1. oktober, når Brovst Sygehus lukker i sin nuværende form.

- Politikken går ind og støtter hele ændringsprocessen, hvor Regionsrådet har vedtaget en jobgaranti. Jobgarantien betyder, at alle vil få tilbudt et nyt job, selv om deres sygehus eller funktion bliver nedlagt. Vi har brug for alle vores ansatte. Det er et meget vigtigt signal til personalet, siger direktør for HR i Region Nordjylland, Lars Mathiesen, i en pressemeddelelse.

Fælles for de mange politikker er, at de skal medvirke til at gøre regionen til en attraktiv arbejdsplads for de i alt ca. 13.600 ansatte.

- På visse områder er vi som nordjysk sundhedsregion ramt af mangel på arbejdskraft. Vi har derfor en stor udfordring i at tiltrække og fastholde personale. Personalepolitikkerne er et vigtigt skridt på vejen til at skabe attraktive arbejdspladser, hvor personalet tages med i beslutninger om deres egne arbejdsforhold, og hvor trivsel og kompetenceudvikling vægtes højt, siger Lars Mathiesen.

Politikkerne er aftaler mellem regionen som arbejdsgiver og de faglige organisationer. I løbet af den kommende tid vil de nordjyske politikere blive orienteret om yderligere syv politikker om blandt andet arbejdsmiljø, trivsel, ligestilling og kompetenceudvikling.


Seneste nyt

fra Nordjylland