To nye testpladser til vindmøller i Østerild

Regeringen har netop indgået en aftale, der betyder, at der udvides med testpladser til vindmøller syd for testcenteret i Østerild.

Borgere, der har udvist bekymring om en udvidelse af testpladserne til vindmøller i testcenret i Østerild, kan lette lidt af deres bekymringer omkring testcentrene.  

Regeringen har sammen med S, DF og SF indgået en aftale om, at testcentret i Østerild kun skal udvides med to pladser syd, og dermed dropper den tredje plads nord for testcenteret, som gjorde mange borgere i området utrygge. 

De nye testpladser skal huse højere testmøller med en højde op til 330 meter. 

Og selvom udvidelsen af testcentret vil kræve, at man fælder noget skov, så garanterer miljø- og fødevareministeren, at de vil rejse mere skov end der fjernes. 

- Testcentret styrker Danmarks position som vindnation, og vi vil i sidste ende også få mere skov af en naturmæssig højere værdi. For hver hektar nåletræsplantage, der fældes i Thy, så vil vi rejse 1,5 gange skov som erstatning. En så stor del af den nye erstatningsskov som muligt vil blive rejst i Thy til glæde og gavn for lokalområdets borgere, siger Miljø og fødevareminister Esben Lunde Larsen. 

Selvom aftalen skåner borgere nord for testcenteret, er de nye testpaldser stadig til gene for borgere syd for centeret. Derfor tilbyder Erhvervsministeriet mulighed for kompensation til de nærliggende beboere:

- At naboerne til testcentrene kan søge om værditab, og der tilbydes en frivillig opkøbsmulighed for borgere inden for 1.500 meters afstand fra de nye møller ved Østerild, skriver de i en pressemeddelelse.


Seneste nyt

fra Nordjylland