Nye ulvespor i Vendsyssel: Her er overblikket over de vilde dyrs færden

Siden slutningen af november 2017 har ulven været tilbage i Vendsyssel. Se her, hvor den har været.

Ulven er kommet til Nordjylland. Det er der ingen tvivl om, efter flere landmænd de seneste måneder har oplevet at finde både døde får og en enkelt død kalv efter ulveangreb på deres marker.

Efter knapt 200 års fravær er ulven tilbage i Danmark. Den første bekræftede ulv blev fundet død i Nationalpark Thy i november 2012, og siden er der observeret ulve og indsamlet DNA-spor i det meste af Jylland. Specielt i Vestjylland har ulven gjort sit indtog, og her er både enlige ulve samt en hunulv med unger blevet fanget på kamera.

I Nordjylland har man, siden fundet af den døde ulv i Nationalpark Thy, fundet bekræftede spor efter ulve via enten DNA eller fotodokumentation, mange steder, og specielt i de seneste måneder har ulven efterladt sig spor - og for første gang siden ulvens tilbagekomst til Danmark er den nu også bekræftet i Vendsyssel.

Senest i denne weekend har ulven - måske - været på spil. Denne gang i Understed nær Sæby.

Her kan du få et overblik over de seneste måneders ulvefærden i Nordjylland. Nederst i artiklen kan du se overlbikket på et kort.

12. november 2017:

Søndag formiddag var en familie i Haverslev lige ved at få morgenkaffen galt i halsen, da de spottede en ulv på deres gåtur.

24. november 2017

To får bliver angrebet af en ulv ved Aggersund. Det ene får bliver fundet død, mens det andet er skambidt i hals og lår, men overlever. I slutningen af december bekræftes det, at der har været en ulv på spil.

9. december 2017

En fåreavler fra Bjergby nær Hjørring, finder et får, skambidt og dræbt. Fåret var tilsyneladende blevet angrebet bagfra. Det var blevet didt i struben, henover ryggen og spist bagfra. Det blev, samtidig med angrebet i Aggersund, bekræftet som et ulveangreb i slutningen af december.

7. januar 2018:

Søndag morgen fandt Kim Andersen sin nyfødte kalv, død og halvvejs spist på en mark ved Hørby i Vendsyssel. Landmanden er overbevist om, at der er tale om et ulveangreb, og Frank Thomsen, der har arbejdet med rovdyr i Aalborg Zoo gennem 30 år, bekræfter da også, at der kan have været en ulv på spil, men at han ikke - ud fra billeder - kan konstatere det med sikkerhed. Det kunne også være en ræv eller en hund, der var på spil i Hørby.

 

11. januar 2018:

Torsdag morgen mødte Bo Andersen og hans mand Kaj Brandt en ulv, da de kom kørende fra Hirtshals mod Horne. Lige inden de ankom til byen, satte de farten ned, fordi der ofte render hjorte over vejen på netop denne strækning. Det var dog ikke en hjort, der hoppede ud foran dem denne gang.

- Vi er helt sikre på, at det var en ulv. Den stod kun tre meter fra os og dansede foran bilen, fortalte Bo Andersen efter episoden til TV2 Nord. 

20. januar 2018:

Senest har et fund af et hoved- og halsløst rådyr nær Sæby givet næring til teorien om at ulven i Vendsyssel er særdeles aktiv - og måske ikke alene. Der er udtaget DNA-prøver med henblik på at fastslå, om der er tale om et ulveangreb. 


Ulven er tilbage

def_thumb,50_percent,default_thumb

play Minister: Vi skal kunne regulere ulvebestanden

Ulv

Borgermøde om ulve: ’Angriber den mine dyr, så skyder jeg den’

121117 Ulv er spottet i Haverslev syd for Aalborg.

Nye ulvespor i Vendsyssel: Her er overblikket over de vilde dyrs færden

120118 Hvor farlig eller ufarlig er ulven egentligt?

play Forening: "Landmænd skal have lov til at skyde ulven"

indlæs flere

Seneste nyt

fra Nordjylland