Nyt akutteam er klar: - Vi lægger en god plan for de ældre patienter

Regionshospital Nordjylland opruster med nyt akutteam. Teamet skal mindske antallet af indlæggelser, som ofte er stressende for ældre.

Nordjyllands ældre kan se frem til en bedre behandling på Regionshospital Nordjylland. Her bliver der oprettet et nyt akutteam.

Det nye ældremedicinske akutteam består af en speciallæge i geriatri (læren om alderdommens sygdomme) og en geriatrisk skolet sygeplejerske.

quote Den ældremedicinske patient får ofte komplikationer ved indlæggelsen, de bliver nemt utrygge og konfuse i uvante omgivelser og har der bedst af at være hjemme, når det er muligt og forsvarligt.

Marianne Metz Mørch, ledende overlæge, Regionshospital Nordjylland

Teamets fornemmeste opgaver er at forbygge flere indlæggelser for samme patient, mindske funktionstabet og optimere patientens medicinering fra starten.

- Tilstande hos den ældremedicinske patient såsom funktionstab, fald, forvirringstilstande og psykosociale problemstillinger er svære at overskue og håndtere i en travl akutmodtagelse. Derfor har vi ønsket at den geriatriske kompetence er til rådighed helt i front, så vi får lagt en god plan lige fra begyndelsen, siger ledende overlæge Marianne Metz Mørch.

Teamet mindsker stress

For mange ældre patienter er det en stressende affære at blive indlagt på et hospital langt væk fra hjemmets trygge rammer.

Derfor er det vigtigt for akutteamet at finde løsninger, der kan mindske indlæggelserne.

- Den ældremedicinske patient får ofte komplikationer ved indlæggelsen, de bliver nemt utrygge og konfuse i uvante omgivelser og har der bedst af at være hjemme, når det er muligt og forsvarligt. Med akutteamet kan vi forhåbentlig afværge unødvendige indlæggelser, som bare er med til at give yderligere funktionstab samt sikre mere ro på sengeafsnittet om de patienter, hvor indlæggelse er nødvendig, siger Marianne Metz Mørch.

 

 


Seneste nyt

fra Nordjylland