Nyt hjemmerøveri i Nordjylland

To lokale røvere brød i nat ind hos murermester Tommy Ledet og gav ham og familien en ordentlig forskrækkelse - men fik ikke noget udbytte med sig.

Murermester Tommy Ledet ligger og ser fjernsyn klokken tyve minutter over et i nat hjemme i sin stue, da en bil pludselig ruller ind på gårdspladsen. Få sekunder senere hører han et højt brag.

- Først troede jeg, det var en bombe, de havde smidt ind, fordi det var så højt, siger Tommy Ledet til TV2/Nord.

Vil have pengeskab i kælderen
To maskerede mænd kravler ind ad vinduet og tvinger Tommy Ledets kone op på første sal, hvor hun vil beskytte familiens tre børn, der også har en overnattende veninde på besøg. De vil have Tommy Ledet til at åbne hans pengeskab, som de kender til i forvejen. Tommy Ledet selv når dog at flygte ud af en bagdør.

- Ude fra haven kan jeg høre dem råbe: 'Hvis ikke du kommer ind og åbner dit pengeskab, så skyder vi din kone'

Nabohjælp
Tommy Ledet forsøger at tage røvernes bilnøgler, men det kan han ikke - bilen er nemlig kortsluttet. Imens kommer naboerne til. De er blevet alarmeret af det høje brag fra den knuste rude.

Mødt af jagtgevær
- Jeg kommer derover og tror først, det er noget ballade fra familiens unge drenge. Og så er det så, jeg får stukket et jagtgevær op i hovedet, fortæller Lars Bjerregaard, der var den nabo, der først kom til det indbrudsramte hus.

- Jeg blev helt paf, for det var jo slet ikke det, jeg havde ventet at se. Så jeg rækker hænderne i vejret og sørger bare for at komme væk, siger Lars Bjerregaard.

Flygter uden udbytte
I tumulten, der opstår, bliver røverne bange og kører væk igen uden udbytte og uden at affyre et eneste skud. Politiet finder flugtbilen senere på natten ikke langt derfra.

Signalementet af de to mænd

Gerningsmand A

190 cm
Spinkel af bygning, bar mørkt tøj og mørk elefanthue. Med sig havde han et oversavet jagtgevær af typen side-by-side
Talte med lokal dialekt

Gerningsmand B

175 centimeter høj
spinkel af bygning, bar mørkt tøj og elefanthue med røde flammer
Talte med lokal dialekt.

Hvid Opel Kadett
Politiet ser med alvor på sagen, og hører gerne fra eventuelle vidner, der har set en hvid Opel Kadett C van på gule plader køre fra Strandvejen i Hals nat fra klokken cirka 1.20.
Politiet oplyser, at bilen kun kørte på tre ud af fire mulige cylindre, så den har larmet en del.


Seneste nyt

fra Nordjylland