Nyt trick: Tyve lægger frugt som tegn på oplagte steder at begå indbrud

Nordjyllands Politi opfordrer folk til at holde øje med frugt, der er lagt i indkørsel - det kan være tegn på indbrudsmarkering.

En gang var det en snor, en fjer, et klistermærke på postkassen, en dåse i indkørslen eller en kridtstreg, der har været mange måde at potentielle indbrudsmål er blevet markeret på. Senest meddeler Nordjyllands Politi, at en stribe med frugt lagt i en indkørsel kan være signal fra og til kriminelle om, at et hus kan være oplagt sted at bryde ind.

En 59-årig mand fra Bonderup har anmeldt en "frugthændelse" til politiet. Han var lige kommet hjem til sit bolig på Skjoldhøjvej i Nørager og kunne se, at der lå seks frugter i indkørslen. 

Frugterne så ud til at være blevet lagt på stedet og ikke blot tabt, hvilket ledte anmelder til at tro, at det måske kunne være en form for indbrudsmarkering. 

Nordjyllands Politi opfordrede manden til at fjerne frugterne og at holde øjnene åbne. 

Politiet oplyser, at indbrudstyve bruger til tider snor, kridt, en omlægning af sten i indkørslen eller andet for at markere, hvilke huse, der er oplagte at bryde ind i.

- Ser du noget mistænkeligt omkring dit hjem, så ring derfor gerne til politiet på 114, lyder beskeden fra Nordjyllands Politi. 


Seneste nyt

fra Nordjylland