Ørn forelsket i bil

I Ørnereservatet i Bindslev bor en af verdens største ørne. Den bliver trænet ved hjælp af en firehjulstrækker - og den er helt vild med det.

Det lyder som clickbait, altså lokkemad så man klikker sig ind på vores hjemmeside, men den er god nok. Falkoner og Indehaver af Ørnereservatet, Peter Frank Wenzel, er ikke i tvivl.

- Jeg vil gå så langt som at sige, at den er forelsket i bilen.

Det han snakker om er Steller Havørnen Kamtjatka, som bliver trænet ved hjælp af en V6 VW. Ørnen er simpelthen tiltrukkket af hestekræfterne.

- Det er ligesom, når du henter remmen til din hund, når du skal gå tur med den, så er det lidt på samme måde når jeg henter bilen, så ved Kamtjatka, at så skal vi ud over de vilde vover, siger Peter Frank Wenzel. 

 
 

Grunden til at han begyndte at træne med bilen, er at Stellar ørne er så store og hurtige, at det er svært at trænne dem gående. Han prøvede først med en ATV, men Kamtjatka rev ham af den firehjulede motorcykel, så han gik over til bil. Det har vist sig, at  ørnen er til biler.

- Hun har et kærlighedsforhold til biler. Det gar mange mænd jo også, hvorfor skulle sådan en stor dame som kamtjatka så ikke også, lyder det fra Peter Frank Wenzel.

Falkoner og Indehaver af Ørnereservatet, Peter Frank Wenzel, er ikke i tvivl: Hans ørn elsker biler. 
Falkoner og Indehaver af Ørnereservatet, Peter Frank Wenzel, er ikke i tvivl: Hans ørn elsker biler. 

         


Seneste nyt

fra Nordjylland