Ørnereservatet forlænger turistsæsonen med ny hal

Snart kan gæsterne trække indendørs og nyde rovfuglene og historiens vingesus året rundt.

På denne årstid er der masser af turisme omkring Tversted-Bindslev og ikke mindst Skagen. Men i vinterhalvåret sænkes aktivitetsniveauet betragteligt, og i lokalsamfundet er der et udbredt ønske om at tiltrække turister, også i ydersæsonen.

Nu tager Ørnereservatet et vigtigt skridt i forhold til at opfylde dét ønske samt skærpe lokalområdets profil.

- Vi er i sagens natur meget afhængige af vejret nu, hvor forevisningerne altid foregår udenfor. Derfor opfører vi en hal med plads til 150 siddende gæster. Samtidig vil vi bruge hallen til træning af heste og rovfugle, siger Peter Wenzel, indehaver af Ørnereservatet.

Hallen bliver 20x50 meter i omkreds og ti meter i højden.

- Det giver os nogle helt andre muligheder for at udbrede kendskabet til rovfuglene, kulturhistorien omkring dem samt øge den generelle viden og derigennem respekt for den vilde natur, siger Peter Wenzel.

Vild oase

Ørnereservatet er en oase for biodiversitet og har gennem fire årtier fungeret som forsknings- og formidlingscenter for rovfugle. Stedets unikke kendskab til og respekt for rovfugle gør, at Ørnereservatet som noget helt særligt lykkedes med at få rovfuglene til at yngle i fangenskab.

Desuden arbejder Ørnereservatet kontinuerligt for at udbrede kendskabet til den vigtige kulturhistorie omkring rovfuglene. Blandt andet har den nu afdøde grundlægger, fotograf, forfatter og tidl. ekstern lektor på Københavns universitet, Frank Wenzel, utrætteligt arbejdet for atter at gøre falkejagten lovlig. Det er lykkedes efter 50 år og er nu en fast del af Ørnereservatets formidling, ligesom det er på UNESCO's liste over levende kulturarv.

- Tiden kalder mere end nogensinde på, at vi styrker institutioner som Ørnereservatet, der øger det generelle kendskab til og respekt for den vilde natur, siger Peter Wenzel.

Ørnereservatet er qua det store arbejde med at skabe tillid mellem dyr og mennesker ét af de få steder, hvor man har mulighed for at se falkejagt med rytter og hest. Ørnereservatet er samtidig ét af de få steder, hvor man kan komme helt tæt på de ellers så sky rovfugle. Ørnereservatet har ydermere nogle rovfuglearter, som ikke kan ses andre steder i Danmark.

Ørnereservatet har siden begyndelsen løbende udvidet med bygninger og faciliteter samt udviklet formidlingsprogrammet. Ørnereservatet har aldrig modtaget offentlig støtte, men drives privat.

Første spadestik til hallen tages i ugen efter efterårsferien, og hallen forventes færdig i starten af 2020.

 

Om Ørnereservatet

* Ørnereservatet blev grundlagt i 1980 af naturfotograf, forfatter og ekstern underviser på Københavns Universitet, Frank Wenzel.

* Ørnereservatet er et forsknings- og formidlingscenter, der arbejdede for oplysning om, beskyttelse af og ikke mindst respekt for rovfuglene, den danske kulturhistorie og den vilde natur.

* Ørnereservatet har hvert år 25.000 – 30.000 besøgende og er i høj grad med til at tiltrække turister til området. Derudover underviser Ørnereservatet skoleklasser og andre særgrupper i rovfuglenes fascinerende liv.

 

 


Seneste nyt

fra Nordjylland