Officielt: Kasper Kusk vender hjem til AaB

26-årige Kasper Kusk bliver nyeste mand i AaB-truppen, efter det onsdag blev bekræftet, at han vender hjem til Nordjylland.

Rygterne har svirret i et par dage, og klokken 15 onsdag eftermiddag blev det så officielt: Fire år efter han sagde farvel til AaB for at forfølge mulighederne i udlandet, vender 26-årige Kasper Kusk hjem til Nordjylland på en kontrakt, der løber frem til 31. december 2022.

Det meddelte AaB's sportsdirektør Allan Gaarde, der netop var hjemvendt fra træningslejr i Spanien, onsdag på et uformelt pressemøde i København. 

- Det er en drøm. Det er en spiller, der har en kæmpe plads i vores hjerter i både AaB og Aalborg. Og det er stort at få ham hjem. Jeg er sikker på, han kan løfte vores hold, siger Allan Gaarde.

Kasper Kusk, der oprindeligt er fra Gug, startede sin professionelle fodboldkarriere i netop AaB i 2010. Han nåede at spille 80 kampe i den bolsjestribede trøje, og i 2013 blev han kåret som efterårets profil af de 12 superligatrænere efter at have scoret ni mål og lavet to assist.

Kusk har erfaringen med sig

Han var også del af holdet, da AaB i foråret 2014 vandt "The Double", Pokalturneringen og Superligaen.

 
 
Foto: Henning Bagger / Ritzau Scanpix

I 2014 ventede så udlandseventyret for Kasper Kusk, der blev solgt til hollandske Twente. Et år senere vendte han hjem til Danmark for at spille for FCK, hvor han stadig har kontrakt, men ikke har fået så meget spilletid. Men det pønser AaB og Allan Gaarde på at ændre.

- Vi har fulgt Kaspers kampe i FCK, og han har leveret på rigtig højt niveau. Jeg er ikke i tvivl, om at han er blevet bedre og en mere voksen person, og han har rigtig gode erfaringer med sig, som han kan bruge nu, siger Allan Gaarde, der også kan fortælle, at hans nye holdkammerater allerede glæder sig til at byde Kusk velkommen i truppen. 

Men præcis hvor meget AaB har måttet hoste op med for at hente Kasper Kusk, ville Allan Gaarde ikke ud med onsdag.

- Selvfølgelig var han ikke lige så billig, som da han voksede op som U19-spiller, men det er fuldt fortjent. Han har udvikelt sig som spiller, og vi har selv tjent penge på at sælge ham, så det er en fin kabale. Prisen er mellem FCK og AaB lige nu, for vi har underskrevet en fortrolig aftale, siger Allan Gaarde.

- Betyder meget at komme tilbage

Hovedpersonen selv glæder sig også allerede til at vende hjem til Nordjylland og AaB, hvor han får spillernummer 17.

quote Det betyder meget, at jeg kan komme tilbage, og jeg glæder mig til at komme hjem til de gamle drenge og spille i den røde trøje.

Kasper Kusk

- Det betyder meget, at jeg kan komme tilbage, og jeg glæder mig til at komme hjem til de gamle drenge og spille i den røde trøje. Lige nu er det vigtigste at komme tilbage, få en masse spilletid og få holdet op i top 6, som er målsætningen, siger Kasper Kusk, som hos FCK nåede at spille 90 kampe og score 20 mål.

- Jeg har gjort god figur, og det kan jeg tage med tilbage sammen med en masse erfaring, siger Kasper Kusk.

Skal du så til udlandet igen, når du er færdig med din kontrakt i AaB?

- Det ved man aldrig. Lige nu tager jeg et år ad gangen og ser, hvad der så sker. 

Se hele interviewet med Kasper Kusk her:

 

 

Superligaklubben AaB offentliggjorde i dag at Kasper Kusk vender tilbage til Aalborg.

 


Seneste nyt

fra Nordjylland