Oktan og rustninger: Drengerøve er ens i både nutid og fortid

I Frederikshavn gjaldt det pimpede biler og på Voergaard Slot rustninger og kanoner - men drengerøvene var ens begge steder.

På sin vis kan det være lige meget, om det er biler eller rustninger, man er mest til: For drengerøve i både fortid og nutid handler det om lir og om at vise sig lidt frem.

Og det var der rig mulighed for at gøre på både Voergaard Slot og Rådhustorvet i Frederikshavn i dag, lørdag.

I Frederikshavn stod den på oktan og larm, da mænd fra hele landet samledes for at se på gejlede slæder og og motorcykler. Flemming Larsen var kommet helt fra Silkeborg for at larme.

- Det kan godt være, jeg er 48, men jeg er stadig en drengerøv, siger Flemming Larsen, der har pimpet sin bil med 36.000 watt i forstærkereffekt og anlæg for i alt 180.000 kroner.

- Fordi jeg kan. Og fordi det er sjovt, tilføjer han som den selvindlysende grund til sin hobby.

Drengerøve findes også i middelalderen

Ved middelaldermarkedet på Voergaard Slot er det noget lidt andet udstyr, de blærer sig med i en lidt anden tid: Sværd, rustninger, buer og pil og et par rigtig store kanoner. Men tankegangen er ikke meget anderledes end i nutiden i Frederikshavn.

- Der er rigtig meget drengerøv i det, siger Christian Voss, en af de meget aktive deltagere på markedet.

- Cirka 110 procent, supplerer kammeraten Thomas Jakobsen, der forstår at betjene den store kanon på markedet.

- Ja. Vi er uge med drengene og hygge, og vi bor i telt, vi laver noget mad, drikker nogle øl om aftenen slås med sværd, skyder med kanoner.. Det er rigtig fedt, siger Christian Voss.

Middelalderdagene på Voergaard Slot fortsætter i næste uge, mens motorarrangementet i Frederikshavn slutter lørdag aften.


Seneste nyt

fra Nordjylland