Ole Bornedal indspiller film i Aalborg

Jysk filmsamarbejde bringer Ole Bornedal tilbage til fødebyen Aalborg for at indspille sin næste film ”Dræberne fra Nibe”.

Filmholdet har været på udkig efter locations til filmen og valget er faldet på Aalborg. Godt hjulpet på vej af det jyske filmsamarbejde Den Vestdanske Filmpulje, der har peget på mulighederne i området.

”For os er det vigtigt, at der fortælles historier i hele Danmark. Både når historien udspringer af det lokale og når vi kan berige dansk film med brugen af miljøer og locations vi ikke har set tidligere,” siger Carsten Holst, chef for Den Vestdanske Filmpulje i en pressemeddelelse.

Aalborg Kommune er en af ni kommuner bag Den Vestdanske Filmpulje, der arbejder for at styrke regional filmproduktion. Det har resulteret i en række spillefilm og tv-serier, senest tv-serien ”Norskov”, der er indspillet i Frederikshavn.

Det er Miso Film, selskabet bag den populære tv-serie ”Dicte”, der står bag filmen. Optagelserne starter 15. februar og tre ugers optagelser i Aalborg suppleres med yderligere optagelser i København.

Filmen er støttet af Det Danske Filminstituts Markedsordning og produceres i samarbejde med DR og Den Vestdanske Filmpulje.

Filmen forventes at få dansk premiere den 25. december 2016.


Seneste nyt

fra Nordjylland