Efter kritik: Lægehus i Pandrup udvider åbningstiderne

Direktøren i Nordic Medicare, der driver det omstridte lægehus i Pandrup, lover nu, at der er forbedringer på vej.

Der er forbedringer på vej i den kritiserede lægeklinik i Pandrup. 

De seneste dage, har kritikken haglet ned over lægeklinikken i Pandrup. Flere patienter i lægeklinikken har oplevet timelange ventetider til planlagte tider. Flere har forladt klinikken uden at have besøgt lægen. En af dem er

- Jeg har læst om, at det på skadestuer kan blive så kaotisk. Men det her var jo planlagte tider, og en almindelig lægeklinik, siger Marie Louise Rams, der måtte vente forgæves i to timer med sin 5 måneder gamle datter.

Men forholdene på klinikken ser nu ud til at blive forbedret, og det skulle kunne mærkes inden for få dage. Det fortæller direktøren for det private firma Nordic Medicare, der overtog driften af lægeklinikken 1. december 2015 efter udbud fra Region Nordjylland.

Lægehuset udvider åbningstiderne. Dermed kan patienterne nu booke tider om aften og om søndagen.

- Vi giver den fuld tryk nu, så jeg håber de (patienterne, red.) kan mærke det ekstremt hurtigt, siger Niels Riewerts Eriksen, direktør i Nordic Medicare til TV2 Nord.

Alt det, der er foregået de sidste par dage på Facebook og andre medier, det er jo svært at holde til, uden at gøre noget

Desuden har klinikken ifølge Niels Riewerts Eriksen ansat fire nye og yngre læger, der tiltræder i løbet af sommeren og efteråret. I mellemtiden har man været nødt til at benytte lægevikarer, da tre af klinikkens læger har sagt op. To er gået på pension, mens en anden har søgt nye udfordringer.

Tirsdag meldte Region Nordjylland ud, at man har valgt at udstationere en person, der skal holde øje med klinikken på Regionens vegne. Det skete efter flere dages kritik af lægehuset.

- Jeg opfatter det ikke som udstationering. Jeg opfatter det som om, der kommer en medarbejder fra region Nordjylland, som kan se, hvordan kører den drift egentlig. Det synes jeg, er meget positivt, siger Niels Riewerts Eriksen.

Og tirsdag aften kunne Niels Riewerts Eriksen fortælle TV2 Nord, at han også selv vil gå ind i arbejdet på klinikken i Pandrup.

- Jeg vil gerne træde ind i arbejdet for at sikre mig, at driften forløbet optimalt. Alt det, der er foregået de sidste par dage på Facebook og andre medier, det er jo svært at holde til, uden at gøre noget, siger Niels Riewerts Eriksen.

Patienterne, der har haft dårlige oplevelser i lægehuset, har især klaget over langeventetider til planlagte tider. Men ventetiderne vil direktøren ikke garantere bliver sat ned.

-Jeg kan ikke love, at der er ikke er ventetid på en time eller to. For hvis vi har akut syge patienter, hvis vi har hjertepatienter ind, så må de selvfølgelig prioriteres. Så må folk, der har ondt i maven eller kaster op selvfølgelig vente. Vi er nødt til at lave en lægefaglig prioritering, siger Niels Riewerts Eriksen.

Se hele interviewet med Niels Riewerts Eriksen her: 

Massiv kritik af Nordic Medicare i Jammerbugt Kommune.

 


Seneste nyt

fra Nordjylland