Omstridt minkfarm får grønt lys

En landmand har efter meget tovtrækkeri i Morsø Kommune fået lov at opføre stor minkfarm på Mors.

Tredje gang blev lykkens gang for ansøgerne bag en stor, og meget omstridt, minkfarm på Nordmorsvej på Mors. Et flertal i kommunalbestyrelsen stemte onsdag aften for at give grønt lys til opførelsen af minkfarmen. Der var 14 stemmer for og fem imod, skriver Limfjordupdate.dk. 

Minkfarmen har været gennem det politiske system flere gange, og er to gange blevet pillet af dagsordenen på kommunalbestyrelsesmødet. Der har været flere modstandere i byrådet samt kritik fra en landskabsarkitekt i Morsø Kommune, der mener, at minkfarmen kan have en negativ virkning på bosættelse og turisme. 

Borgmesteren i Morsø Kommune, Hans Ejner Bertelsen, har under hele processen støttet op om minkfarmen og er glad for, at sagen nu er afgjort. 

- Jeg er glad for at sagen er lukket, og nu håber jeg bare, at støvet det vil lægge sig, så vi kan komme videre. Og de kan komme i gang med deres byggeri, siger borgmester Hans Ejner Bertelsen. (Venstre) 

Den nye minkfarm skal have plads til 3000 minktæver. Hvornår byggeriet vil stå færdig, og de mange nye beboere kan flytte ind vides endnu ikke. 


Seneste nyt

fra Nordjylland