Omstridt skolemodel droppet

Forældrene til børn med særlige udfordringer vandt mandag eftermiddag en vigtig sejr, da skoleudvalget i Aalborg droppede omstridt visitationsmodel

Demokratiet har virket – vi har i skoleudvalget lyttet.

Sådan lød det fra rådmand Tina French (Venstre), da hun kom ud til den store demonstration foran byrådssalen i Aalborg, efter et ekstraordinært møde i skoleudvalget.

På mødet var den omstridte visitionsmodel på dagsordenen. En model skoleudvalget lagde op til at ændre, så det bliver de enkelte skoler i stedet for som i dag kommunen, der visiterer og betaler ekstraudgiften på omkring 300.000 kr. pr. barn, der skal i speacialtilbud. Bekymrede forældre - fra for eksempel Vadum - frygter at de sårbare børn kommer i normalklasser, hvor de ikke kan trives - samtidig kommer det til at gå ud over de såkaldte normalt fungerende elever for på flere skoler bliver udgifterne til de særlige børn så store at skolerne må fyre lærere.

Forældre til børn med særlige behov har gennem længere tid kæmpet mod Aalborg Kommunes planer, og protesten ser nu ud at være lykkedes.

- Vi har valgt at sende den her model til hjørnespark, og frem til budgettet næste gang vil vi indkalde blandt andre forældre og lærerene ude på skolerne til samarbejde, sådan at vi får en model fremadrettet, som alle kan føle sig trygge i,  siger Tina French Nielsen (Venstre), rådmand for skoleudvalget i Aalborg Kommune.

Det glæder en af de mange forældre, der har kæmpet for at gøre Aalborgs politikere opmærksom på, at det vil store og alvorlige konsekvenser, hvis man valgte at indføre den nye visitationsmodel.

- Jeg ser super glad, det var det bedste, der kunne ske, det var det, vi håbede på, siger Marlene Qvust Simoni, der er forældre og en af de forældre, der stod bag mandagens demonstration.

 

 

 


Seneste nyt

fra Nordjylland