Omstridte møller lagt på is i Hjørring

Aalborg Stifts veto mod fire omstridte møller syd for Hjørring betyder nu, at planerne bliver skrinlagt.

Økonomiudvalget i Hjørring Kommune besluttede onsdag eftermiddag at forkaste et ellers færdigbehandlet forslag om at opføre fire vindmøller på hver 150 meter ved Sønder Rubjerg og Vejby syd for Hjørring.

Beslutningen blev taget, fordi Aalborg Stift havde indgivet et veto mod møllerne, der, set med stiftets øjne, ville ødelægge landskabet omkring to nærliggende kirker. Overfor Wind Estate, der er firmaet bag mølleprojektet, havde de dog meddelt, at man kunne gå med til møller i 125 meters højde, men den vej mente hverken Teknik- og Miljøudvalget eller forvaltningen i Hjørring Kommune var farbar. Og Økonomiudvalget erklærede sig onsdag enige.

- Ved at sænke møllehøjden mener man, der er så mange ting man skal igennem med støj, skygge og alt muligt andet, at man er nødt til at starte med et nyt plangrundlag, sagde borgmester Arne Boelt (Soc.dem) efter Økonomiudvalgets møde.

De fire vindmøller har været meget længe undervejs, og de bliver altså heller ikke til noget i den nærmeste fremtid. Wind Estate, der står bag, er mens processen har stået på blevet skældt ud af flere borgere, der kunne se frem til at få møllerne som nabo, og firmaet er blandt andet blevet beskyldt for at bruge mafiametoder i deres kamp for at købe borgernes accept.


Seneste nyt

fra Nordjylland