Opfinderkonkurrence forbedrer trafiksikkerheden

Nordjyske folkeskoleelever deltager i landsdækkende opfinderprojekt, hvor de unge mennesker skal løse sikkerhedsproblemer i trafikken.

Tirsdag var der regionsfinaler i opfinderkonkurrence Edison, hvor elever fra 6. og 7. klasse i hele landet dyster om, hvem der kan lave den bedste opfindelse under temaet ”Bedre og mere sikker trafik”.

Ved dagens nordjyske finale i Nordkraft i Aalborg var der hård kamp om den eftertragtede finaleplads ved landsfinalen i Fredericia senere på måneden, og der var mange gode opfindelser og ideer ved de mange stande.

Et af de innovative projekter handler om kantpæle med indbyggede fartmålere og lygter, som er udviklet af en gruppe 7. klasseselever fra Stolpedalsskolen i Aalborg.

Projektet går ud på, at såkaldte safetypoles (kantpæle med indbyggere censorer) skal begynde at blinke, hvis en bil passerer forbi i for høj fart.

Kantpæleideen er blot en af mange, der tirsdag blev præsenteret for en dommerkomite, der efterfølgende vurderede og sendte fire forskellige opfindelser videre til landsfinalen i projektet, der går under navnet Edison.

Safetypoles-opfindelsen fra Stoledalsskolen blev en af de fire opfindelser, der klarede finalecuttet og nu kan se frem til at være med i landsfinalefeltet den 17. november.


Seneste nyt

fra Nordjylland