Optimisme: Tican satser på flere slagtninger og færre fyrede

Gode tendenser i svineslagteribranchen får nu Tican i Thisted til at opjustere sine forventninger og reducere antallet af fyrede medarbejdere med 20.

Indtil for et par dage siden var det planen, at der i slutningen af september skulle siges farvel til 55 medarbejdere på slagteriet Tican i Thisted. Men det tal er nu blevet væsentligt reduceret - 20 medarbejdere får lov til at beholde deres job.

Det sker, fordi Ticans ledelse vurderer, at det de kommende år vil være muligt at øge antallet af slagtesvin med 10.000 om ugen, så det om tre vil være realistisk at slagte 50.000 svin om ugen. Det betyder, at 10 medarbejdere vil kunne blive ved med at udbene forender, mens 10 andre bliver flyttet til andre afdelinger i Danmark.

- Det er en glædelig nyhed, selv om vi stadig skal sige farvel til 35 medarbejdere ved månedens udgang. Vi har hele tiden sagt, at vi ønsker at øge produktionen, og nu tror vi også på, at det kan lade sig gøre, siger Ove Thejls, administrerende direktør i Tican Fresh Meat A/S.

Fyringerne blev oprindeligt varslet, fordi dele af produktionen skulle flyttes til Tyskland og England. Men positive tendenser for slagteribranchen får nu altså ledelsen til at revurdere og beholde nogle af medarbejderne. 

- Der har været pres på branchen i nogle år nu, og trenden har været for nedadgående, men vi tror på, at den vender inden for de næste år. Landmændene kan nu frit vælge, til hvem de vil levere slagtesvin, og vi har nogle meget attraktive priser her, siger Ove Thejls.

- Og så er der initiativer på vej, der vil styrke branchen. Der er tilskud at søge fra staten, og en landbrugspakke, der bør øge interessen for svineslagteri og produktion, uddyber han.


Seneste nyt

fra Nordjylland