Ordførere er enige: Men Im skal alligevel rejse

Retsordfører Ole Hækkerup (S) og Karina Lorentzen Dehnhardt (SF) er enige om, at sagen om hjemsendelse af Im og hendes mor er urimelig.

Retsordførerne fra de to største regeringspartier er enige. Det er ikke rimeligt, at Im og hendes mor Suthida fra Aabybro skal sendes til Thailand.

Men det kommer alligevel til at ske på søndag.

Årsagen er, at de ikke har fået lov at blive i Danmark, efter at Suthidas danske mand døde af kræft.

Socialdemokraternes retsordfører Ole Hækkerup er repræsentant for regeringen i sagen. Han vil nu vende sagen med justitsminister Morten Bødskov (S). Men det ændrer i første omgang ikke på, at udvisningen står ved magt.

- Dengang, de her regler blev lavet, tror jeg ikke, at man overvejede, at sådan en situation her kunne opstå. Det vil vi kigge på nu, og jeg vil tage sagen op med ministeren, sagde han i aftes i Aftenshowet på DR1.

Ifølge reglerne ville Suthida og Im kunne blive i Danmark, hvis deres afdøde mand og far i stedet havde været voldelig, og Suthida havde ladet sig skille fra ham. Men når situationen i stedet er, at han er død af kræft, kan de ikke få lov at blive i Danmark.

- Og det synes jeg er forkert. Det har aldrig været meningen med loven, siger Ole Hækkerup til DR.

Karina Lorentzen Dehnhardt, retsordfører for SF, glæder sig på sin facebook-profil over, at socialdemokraternes retsordfører Ole Hækkerup overfor DR har tilkendegivet, at han vil tage sagen op med ministeren.

- Hurra! Vi vil se på reglerne for familiesammenføring. Vi er enige om, at sagen om den thailandske mor og hendes datter, der skal ud af landet, fordi deres danske mand og far ulykkeligvis døde af kræft, er urimelig, skriver hun.

TV2 Nord har uden held forsøgt at få en kommentar fra justitsminister Morten Bødskov (S).


Seneste nyt

fra Nordjylland