Ordkraft 2018 slår dørene op: Norsk forfatter er årets hovednavn

Ordene flyver rundt, når Ordkraft 2018 begynder torsdag eftermiddag. Årets stor hovednavn er den norske forfatter Herbjørg Wassamo.

Nordkraft danner igen i år ramme om Ordkraft. Festivalen byder indenfor i litteraturens verden og lader de gode romaner, digte og debatter styre. Et er i hvert fald sikkert Ordene kommer i centrum i Nordkraft i de næste dage.

Ordfestivalen løber fra torsdag den 5. april til lørdag den 7. april. Et hav af forfattere og debattører fortæller ved festivalen om deres værker. Du kan finde det fulde program her.

Årets hovednavn er den norske forfatter Herbjørg Wassamo. Hende kan du opleve i Nordkraft lørdag den 7. april. Det er flere års benarbejde, der er lykkedes med held når Ordkraft Festival kan præsentere den populære og prisvindende norske forfatter Herbjørg Wassmo som sit hovednavn.

- Vi er glade for og en lille smule stolte over, at det er lykkedes at få Herbjørg Wassmo til Ordkraft. Ikke alene er hun en meget læst forfatter, hun er også et menneske med stærke og markante meninger om den tid og det samfund, hun lever i, siger projektleder Ove Hesselbjerg fra Ordkraft Festival, som har landet aftalen med den norske forfatter. 

Herbjørg Wassmo er født den 6. december 1942. Hun uddannede sig til lærer og arbejdede som sådan i mange år, indtil hun i 1976 debuterede som forfatter med Vingeslag. Det store gennembrud kom i 1981 med Huset med den blinde glasveranda. Wassmos største succes, i hvert fald blandt hendes mange danske læsere, er serien om Dina – Dinas bog, Lykkens Søn, Kamas arv og senest fjerde del, Den, der ser. Dina-serien blev filmatiseret i 2002 af Ole Bornedal med Maria Bonnevie og Gerard Depardieu i hovedrollerne.

- Med sit stærke kvindeperspektiv og realistiske iagttagelser har hun gennem mange år leveret fascinerende psykologiske iagttagelser af menneskelivet, og vi er ekstra glade for at kunne præsentere Herbjørg Wassmo for vores publikum samtidig med, at hun er aktuel med sin seneste bog ”Den, der ser”, som er fjerde del af den populære serie om Dina, siger Ove Hesselbjerg.

Herbjørg Wassmo har modtaget en lang række priser for sit forfatterskab, bl.a. Kritikerprisen, 1981. Bokhandlerprisen, 1983. Nordisk Råds Litteraturpris, 1987, Gyldendals legat, 1991. Bogklubben 12 Bøgers pris, 1997. Amalie Skram-prisen, 1997 og Brageprisens hæderspris, 2010.

Vi sender fredag den 6. april klokken 19:50 et længere program om Ordkraft 2018 på TV2 Nord Salto. 


Seneste nyt

fra Nordjylland