Oticon nedlægger produktion - 210 arbejdspladser ryger

210 medarbejdere på Oticon ved Thisted står til at miste deres job som del af en stor spareplan

 

Det er en større omstrukturering i William Demant Holding, der nu tvinger Oticon, som producerer høreapparater, til at dreje nøglen. Planen er at samle medarbejderne i selskabet på færre steder for at sikre fremtidige besparelser, og det rammer produktionen i Tilsted ved Thisted hårdt.

Det skriver TV Midtvest.

210 medarbejdere på stedet er i fare for at miste jobbet - og mange af dem har været ansat i mange år.

- Den eneste mulighed for dem, hvis de skal finde et nyt arbejde i Danmark, er efteruddannelse og opkvalificering. Det bliver en stor udfordring, siger Niels Jensen, formand for 3F Thy-Mors til TV Midtvest.

Oticon i  Thisted lukker inden udgangen af 2018. Driftsaktiviteterne vil blive flyttet til Polen. Og i USA har selskabet allerede i første halvår lukket for produktionen i Eagan i Minnesota og rykket teltpælene til Mexico.
    
Til gengæld vil forsknings- og udviklingsaktiviteterne muligvis flytte fra Schweiz til Polen og Danmark og give øget medarbejdertal i de afdelinger, skriver William Demant.
    
I 2014 blev 85 medarbejdere fyret fra afdelingen i Tilsted. I alt har Thy og Mors mistet mere end 1500 produktionsarbejdspladser over en 10-årig periode. 


Seneste nyt

fra Nordjylland