Over 3.000 nye nordjyske job på vej

Frem til udgangen af 2017 vil der være skabt over 49.000 nye job i Danmark. I Nordjylland regner man med, at der vil være skabt over 3.000 nye job.

Der er udsigt til mange nye job. Frem mod udgangen af 2017 vil der komme 49.400 nye job i Danmark. Det viser tal fra Finansministeriet og Styrelsen for Arbejdsmarked og Rekruttering (STAR), skriver Fagbladet 3F.

Alene i Aalborg lyder fremskrivningen på over 2.700 job, mens der eks. i Mariagerfjord Kommune vil være over 200 nye arbejdspladser.

- Det er der brug for, efter vi mistede mange tusinde arbejdspladser i krisen. Samtidig er det vigtigt, at virksomhederne stadig kan få den arbejdskraft, de får brug for. Er man ledig, bør man satse på at uddanne sig og dermed få større chance for at få del i de nye job, siger økonom i 3F Henrik Skovsted Iversen, til Fagbladet 3F.

- Nu har Finansministeriet vist hvor jobbene kommer. Så skal kommunerne også tænke fremad og bevilge uddannelsesforløbene til de ledige. Uddannelse er en investering i fremtiden, siger Henrik Skovsted Iversen.

Find tallene for din kommune her


Seneste nyt

fra Nordjylland