Over tusind soldater marcherer i Aalborg

Onsdag formiddag gik 1.300 soldater i parade gennem Aalborg.

Aalborg var onsdag formiddag fyldt med kamuflerede militærfolk. Bevæbnet med gevær og faner marcherede det godt 1.300 mand store regiment gennem gaderne. Anledningen er trænregimentets årsdag, der har sin base i Aalborg og kan spores helt tilbage til 1864, hvor det blev oprettet. 

 
 
Foto: Tor Løkken

Trænregimentet har onsdag den 10. maj samlet de fleste af sine soldater fra nær og fjern for at markere regimentets årsdag. Trænregimentet står for den del af hæren, der blandt andet transporterer udrustning og forsyninger – kort sagt logistikken og rygraden for den moderne hær.

Soldaterne er vant til at stå tidligt op, og derfor startede de klokken otte præcis ved Mindelunden på Aalborg Kaserner. Klokken 10 gik de 1.300 mand med ægte soldatermusik videre, leveret af Prinsens Musikkorps, afsted på marchen gennem byen.

 
 
Foto: Tor Løkken

Med så mange soldater vil paraden være så lang, at de bagerste ikke kan høre musikken fra musikken i front. Derfor er der kaldt ekstra mandskab ind i form af det Slesvigske Musikkorps, der sørger for tonerne længere nede i geledderne.

Efter parade og march, der sluttede lidt i 11, kørte soldaterne tilbage til kasernen for at holde idrætsdag og efterfølgende socialt arrangement, lyder det i pressemeddelelsen fra Trænregimentet.  

 
 
Foto: Forsvaret

 


Seneste nyt

fra Nordjylland