Overenskomst til engelske brolæggere

Torsdag middag mødtes fagforbundet 3F med direktøren for det engelske brolægningsfirma GPC for at forhandle en overenskomst på plads, så firmaets ansatte arbejder under danske vilkår.

Direktøren for GPC Ejendomsvedligeholdelse, den engelske Gary Patrick Casey, afviste ellers i TV2/Nord den 9. september, at han havde rod i papirerne. Han mente nemlig ikke, at det var nødvendigt for ham at have en overenskomst.

Men i dag lykkedes det så 3F at få en aftale i hus med den engelske brolægger.

- Vi har netop underskrevet en overenskomstaftale med Gary Patrick Casey, og han har meldt sine seks ansatte ind i fagforeningen, som han så betaler kontingent til, siger sekretariatsleder hos 3F Torben Jensen til tv2nord.dk.

3F gik ind i sagen, fordi firmaet ikke var registreret hos SKAT.

- Det er unfair konkurrence og dumping af priserne. De underbyder jo vores medlemmers arbejde, og det kan betyde, at vores medlemmer kommer til at gå ledige, sagde Torben Jensen til TV2/Nord den 9. september.

3F vil tjekke op på firmaets ansatte for at sikre sig, at de arbejder under vilkårene i overenskomsten, og derudover har 3F flere engelske firmaer i kikkerten, som de også vil undersøge.


Seneste nyt

fra Nordjylland