Overraskede studenter: Mette Frederiksen holdt dimissionstalen

301 studenter på Aalborghus Gymnasium fik sig fredag en overraskelse, da Socialdemokratiets formand, Mette Frederiksen, pludselig rejste sig og holdt tale.

Der er fast tradition for, at både en dimitterende student og en tidligere elev holder tale, når der er dimission på Aalborghus Gymnasium.

Men hvem dette års taler var, vidste ingen af de 301 studenter, der fredag eftermiddag satte sig til rette på deres sidste dag som elever på gymnasiet. Derfor gik der et sus igennem salen, da Mette Frederiksen, formand for Socialdemokratiet, fik ordet og indtog talerstolen.

- Jeg blev student herfra i 1996. Det er 22 år siden, indledte Mette Frederiksen sin tale, der indeholdt en række gode råd til de nybagte studenter.

- Hvis I vil læse videre, så skynd jer med det. Hvis I vil have et sabbatår, så skynd jer med det, sagde politikeren.

Et forbillede for eleverne

Selv om det er 22 år siden, Mette Frederiksen fik sin hue på og dimitterede fra Aalborghus Gymnasium, kan rektor stadig huske hende.

- Hun var en af de elever, som også var aktiv på Aalborghus. Hun var elevrådsformand og hun deltog i et Afrikaprojekt. Hun er sådan lidt et forbillede for mange af vores elever, siger rektor Torben Poulsen, som var en af de få, der kendte dagens taler.

- Man kunne godt mærke, at der kom sådan lige en stemning igennem salen. Det havde de ikke lige forventet. Og det var selvfølgelig det jeg gik efter - det sus der, siger Torben Poulsen om valget af taler.

Mange trekanter i skyggen

Talen blev taget godt imod af dagens studenter, og besøget på Aalborghus Gymnasium bragte minder tilbage for Mette Frederiksen, der stadig kan huske sin egen tid som student fra gymnasiet.

Havde man lidt ondt i håret til dimissionen?

- Ja! Jeg spurgte nogle af de unge, om man stadig klipper en trekant, efter hvor mange gange man ser solen stå op - og min studenterhue havde altså en del trekanter, siger Mette Frederiksen. 

 

 


Seneste nyt

fra Nordjylland