På vej mod det gode liv: 24 børn cykler fra Trekroner til Tivoli

24 børn og 17 frivillige har onsdag morgen sat kursen mod Tivoli i København, hvor de lander lørdag efter 260 kilometer på cykel.

Det er noget af en mission, 24 børn og unge fra Jammerbugt Kommune onsdag morgen har begivet sig ud på: At cykle hele vejen fra Trekroner til Tivoli i København på fem dage.

Men det er en mission med et godt formål. Den umiddelbare belønning er en tur i Tivoli, men forhåbentlig er der meget mere at hente i det for børnene, siger en af de 17 frivillige, der er på med på turen, Jens Sørensen.

- Vi vil gerne give de her børn et mål, de kan arbejde for at opnå. Vi mener nemlig, at det gode liv er et, hvor man arbejder sig hen imod noget. Det er med til at bygge os op som mennesker og med til at styrke vores selvværd, at vi får en tilfredsstillelse ved at nå et mål, siger Jens Sørensen.

Sponsorer og kommune hjælper på vej

De 24 børn kæmper alle med dårligt selvværd, og håbet er derfor at give dem en succesoplevelse, de kan bygge videre på. Turen begyndte onsdag morgen klokken 9 med afgang fra Trekroner-skolen i Bonderup med kurs mod Aars og siden en overnatning på Julemærkehjemmet i Hobro. 

Børnene blev sendt af sted af borgmester Mogens Gade fra Trekroner-skolen onsdag morgen.
Børnene blev sendt af sted af borgmester Mogens Gade fra Trekroner-skolen onsdag morgen.
Foto: Jens Sørensen

Derfra går turen videre til Aarhus og endnu en overnatning, inden de fredag tager færgen til Odden og cykler til Frederikssund for at tage en sidste overnatning på vej til København og Tivoli.

Det er en tur, der i alt løber op i 100.000 kroner, oplyser Jens Sørensen.

- Men vi har hentet pengene ind fra sponsorer og fra Jammerbugt Kommune, så det koster ikke børnene noget som helst at være med, siger Jens Sørensen.

Til gengæld har børnene allerede lagt en solid indsats for turen:

- Børnene har trænet op til den her tur i nogle måneder, for det er immervæk en tur, der kræver, at de cykler 65 kilometer om dagen. Så det har handlet meget om at holde dem i gang, at give dem en chance for at lære hinanden at kende, og at give dem noget tro på, at de rent faktisk kan cykle så langt, siger Jens Sørensen.

Tænker i nye projekter

Går alt efter planen, kan de 24 børn i alderen 11-15 år nyde en god dag i Tivoli lørdag, hvor indehaveren af spisestedet Grøften har inviteret dem på aftensmad.

Og hvis cykelturen viser sig at være en succes, håber Jens Sørensen, der også er frivillig i projektet Familiestøtten i Jammerbugt, at den kan give inspiration til andre lignende projekter for børn med forskellige problemer.

- Vi skal have prøvet af, om vi kan skabe nogle rammer, der kan motivere inaktive børn til at dyrke mere motion. Jammerbugt Kommune har desværre mange overvægtige børn, så vi håber, at vi kan fortsætte arbejdet og lave nogle projekter, der varer et halvt år eller mere, siger Jens Sørensen. 

Frokosten blev indtaget på Himmerlands Golf Resort - natten skal tilbringes på Julemærkehjemmet i Hobro.
Frokosten blev indtaget på Himmerlands Golf Resort - natten skal tilbringes på Julemærkehjemmet i Hobro.
Foto: Jens Sørensen

 

Børnene har trænet i måneder og været på teambuilding for at lære hinanden at kende inden afgang.
Børnene har trænet i måneder og været på teambuilding for at lære hinanden at kende inden afgang.
Foto: Jens Sørensen

 


Seneste nyt

fra Nordjylland