Panama Papers: Nordjyske adresser har forbindelse til skattely-firma

Der optræder fem nordjyske adresser i de lækkede Panama Papers. Dermed er der nordjyske forbindelser til firmaet Mossack Fonseca, der hjælper firmaer og privatpersoner med at have penge i skattely. Opdateret 10. maj kl. 11.24

Det omfangsrige læk om skattely i Panama - de såkaldte Panama Papers -  blev mandag aften åbnet op for offentligheden. Fem nordjyske adresser optræder i lækket. Det betyder, at der er forbindelser fra disse adresser til Mossack Fonseca – firmaet, der hjælper privatpersoner og firmaer med at oprette og drive firmaer i skattelyet Panama.

Det betyder ikke entydigt, at de personer, der kan sættes i forbindelse med adresserne, enten i dag eller tilbage i tiden, beviseligt har gjort noget, der er retsligt eller etisk forkert.

De fem adresser er fordelt i Himmerland, Aalborg-området og Thy, og TV2 Nord har været i kontakt med - eller forsøgt at komme i kontakt med - personer på de fem adresser.

I tre tilfælde lykkedes det os at komme i kontakt med personer på adresserne og de fortæller samstemmende, at de ikke har nogen viden om, hvorfor deres adresser fremgår af det store læk. I et enkelt tilfælde fortæller personen på adressen, at han slet ikke ved hvad Panama-papirene er.

I et tilfælde har det ikke været muligt at få en kommentar og i det sidste tilfælde afventer vi en kommentar.

Panama Papers er det største læk til pressen nogensinde i historien. Der er frigivet 2,6 terra-byte data, og det består af 11,5 millioner hemmelige dokumenter med information om firmaer og privatpersoner, der har deres penge i skattely ved hjælp af firmaet Mossack Fonseca.

Opdatering 10. maj kl. 11.24:

De fem adresser fremgik i en tidligere udgave af denne artikel på et interaktivt kort, men efter at have været i kontakt med personerne, der i dag bor på adresserne, har vi valgt at fjerne dem. Adresserne fremgår stadig af den store database med lækkede oplysninger, men det understreges, at dette alene ikke er bevis for, at nævnte personer eller personer med tilknytning til adresserne beviseligt har gjort noget retsligt eller etisk forkert.


Seneste nyt

fra Nordjylland