Heinz Ehlers bliver ny landstræner for Danmark

For første gang i 24 år skal en dansker stå i spidsen for Danmarks ishockeylandshold.

Til dette års VM var han assisterende landstræner, men nu er han blevet forfremmet.

Heinz Ehlers er ny landstræner for det danske ishockeylandsholdet, efter det torsdag blev gjort klart, at Janne Karlsson efter fem år på posten stopper.

- Han har været i mine tanker i forhold til landstrænerjobbet, siden jeg tiltrådte som sportschef i Danmarks Ishockey Union (i slutningen af oktober 2016, red.). Han er fagligt dygtig, kræver meget af sine omgivelser og jager altid de mindste detaljer for at forbedre spillet. På den måde fremstår han dybt professionel i sin tilgang til ishockeyen, siger Jesper Duus, der er sportschef i Danmarks Ishockey Union, i en pressemeddelelse.

Ehlers har fået en toårig kontrakt.

Ehlers er til daglig cheftræner i den schweiziske klub SCL Tigers. Det job beholder han og kommer således til sideløbende at være landstræner.

- Jeg går til jobbet som landstræner med glæde, stolthed og ikke mindst stor ydmyghed. Men jeg ved også, at det bliver en stor udfordring allerede ved det kommende VM i Slovakiet. Jeg glæder mig til at komme i gang, og der er masser af arbejde at gøre allerede i den kommende tid, så vi kan få organisationen på plads, siger Heinz Ehlers i pressemeddelelsen.

Janne Karlsson stab gennem flere år er også færdige på landsholdet.

Ehlers' assistent bliver en anden landsholdslegende, Jens Nielsen, der ved siden af er assistent i svenske Leksand. Til VM i Slovakiet næste år bliver trænerteamet desuden forstærket af svenske Rikard Franzén, der til daglig er Ehlers' assistent i Schweiz.

- Både Heinz og resten af staben er i deres bedste alder som trænere. De er sultne, stadig nysgerrige på sporten og med mange års erfaring, siger Jesper Duus.

Jens Nielsen skal som udgangspunkt varetage Danmarks offensiv og powerplay - en rolle, som Heinz Ehlers selv havde som assistent under Karlsson.

Ehlers bliver den første dansker til at stå i spidsen for landsholdet siden 1994, hvor Per Holten Møller stoppede.

Siden har fem svenskere og en canadier været Danmarks landstræner.


Seneste nyt

fra Nordjylland