Jan Ø. tager vigtig sejr i stor turnering

Med invitationen til en af årets største turneringer, China Open, har Jan Ø. Jørgensen mulighed for at sikre sig mange point til verdensranglisten.

Jan Ø. Jørgensen fik tirsdag en vigtig sejr, da han spillede sig videre til anden runde i Super 1000-turneringen China Open.

Danskeren slog Lee Dong Keun fra Sydkorea med 18-21, 21-17, 21-13.

Jørgensen, der kommer fra Svenstrup og gennem flere år var Danmarks bedste herresinglespiller, er faldet helt ned som nummer 37 på verdensranglisten efter flere skadesproblemer.

Mange point til ranglisten

Som udgangspunkt er det kun de 32 bedst placerede spillere i verden, der får en plads i de største turneringer, herunder Super 1000, men i sidste uge fik Jan Ø. Jørgensen pludselig en invitation på grund af afbud til China Open.

Her er han allerede nu sikret 4800 point til verdensranglisten, hvilket som minimum vil sende ham et stort skridt nærmere en plads i top-32.

Spillerne fulgtes ad i første sæt, hvor Lee Dong Keun først trak afgørende fra ved stillingen 18-18.

Det var dog koreaneren, der havde haft de små føringer gennem sættet, men det blev der lavet om på i andet sæt.

Her trak Jan Ø. Jørgensen efter en jævnbyrdig indledning fra og bragte sig foran med 13-6. Selvom Lee Dong Keun kom tilbage og næsten op på siden af danskeren, som efter en skidt periode kun førte med 14-13, trak Jan Ø. Jørgensen igen fra og sendte kampen ud i tredje og afgørende sæt.

Her fik han igen en god start og kom foran med 3-0, men føringen nåede efterfølgende ikke op på mere end tre point.

Jan Ø. Jørgensen var dog i teten gennem det meste af tredje sæt. Han førte 14-13, men fem danske point i træk knækkede koreaneren.

I anden runde møder Jan Ø. Jørgensen enten Huang Yuxiang eller den tidligere verdensetter Chen Long, som spiller senere på dagen.

- Han (Chen Long, red.) har været meget svingende, men på nuværende tidspunkt kan jeg stadigvæk ikke tillade mig at måle mig med spillere på det niveau. Jeg er stadig i en proces, men jeg tror på, jeg kommer derop, hvor det er rigtig sjovt, sagde Jan Ø. Jørgensen mandag om et muligt møde med Chen Long.

Stort set samtidig spillede den danske herredouble med Anders Skaarup og Kim Astrup sig også videre til anden runde, da de slog japanske Endo og Watanabe med 21-18, 17-21, 21-11.

TV 2 SPORT og TV 2 PLAY sender China Open fra onsdag morgen klokken 6 og sender omkring 45 timers badminton frem til finalerne søndag.


Seneste nyt

fra Nordjylland