To nordjyder castet til dansk version af 'Skam'

Et dansk teater har som de første i verden fået rettighederne til at lave en teaterversion af serien 'Skam.'

Når teatret Aveny-T teatret, der hører til på Frederiksberg i København, i den kommende teatersæson 2017/2018 lader tæppet gå, bliver det med noget helt nyt og aldrig set før på programmet. De har nemlig som de første fået rettighederne til at opføre en teaterversion af den norske drama hitserie 'Skam', der har vundet ikke bare nordmændenes hjerter men også danske såvel som andre internationale landes hjerter.

Otte unge er castet til at spille hovedrollerne og blandt dem er to nordjyder. Den ene er kendt fra TV2 serien Norskov. 22-årige Mathias Käki Jørgensen fra Frederikshavn er netop begyndt på optagelserne til sæson to af serien, men kan altså snart også ses i den danske opsætning af 'Skam'.  Han dimitterede fra Frederikshavn Handelsskole i 2013, samme år som han fik sin første rolle, som ishockeyspilleren 'Oliver' i tv-serien Norskov.  I teaterstykket skal han spille karakteren 'Isak'.

- Jeg har jo ikke lavet teater før, så jeg aner ikke, hvordan det kommer til at blive. Da jeg gik til casting, var jeg simpelthen så ræd for det, at jeg var ved at forlade den. Da jeg fik at vide, at jeg havde fået den, var jeg ved at sige, at det tror jeg simpelthen ikke, at jeg kan, fortæller han til Kanal Frederikshavn.

Mens Mathias Käki Jørgensen aldrig før har stået på en scene, er det langt fra første gang Karla Rosendahl Rasmussen indtager de skrå brædder.
Mens Mathias Käki Jørgensen aldrig før har stået på en scene, er det langt fra første gang Karla Rosendahl Rasmussen indtager de skrå brædder.
Foto: TV2

Med på scenen er også den 24-årige Karla Rosendahl Rasmussen fra Havbro ved Aars. Til daglig er hun skuespillerelev på Den Danske Scenekunstskole i København, der tidligere blev kaldt Skuespillerskolen. Hun er blevet tilbudt stillingen som en del af sit praktikforløb på uddannelsen og skal spille rollen som Noora.

- Jeg er helt vildt glad for det her. Det er større end forventet. Jeg glæder mig bare vildt meget til at arbejde med forestillingen, fortæller hun til TV2 Nord.

Teatret har fået rettighederne til alle fire sæsoner af hitserien. I den kommende teatersæson 2017/2018 opfører de to forestillinger baseret på 1. og 2. sæson af 'Skam.' Tredje sæson forventes at få premiere i sæsonen 2018/2019 og fjerde sæson i 2019/2020.

 


Seneste nyt

fra Nordjylland