Se kortet - her kan temperaturen nå 35 grader i dag

Der venter os en onsdag, hvor temperaturen lokalt kan nå op på 35 graders varme.

Efter en ekstremt varm nat er der lagt i ovnen til en særdeles varm onsdag.

Siden tirsdag er meget varm luft strømmet op til Danmark fra syd, og den 'pumpe' af varm luft kulminerer onsdag, hvor vi vil se de hidtil højeste temperaturer i år.

Allerede klokken ni onsdag formiddag er temperaturen steget til 27,0 grader i Holbæk, og det bliver kun varmere resten af dagen.

I formiddagens løb vil temperaturen passere 30 grader mange steder, og først ud på eftermiddagen vil temperaturen nå sit maksimum.

Lokalt op til 35 grader

Varmen bliver mest intens over den sydøstlige del af Danmark, hvor eftermiddagstemperaturerne mange steder vil ligge mellem 32 og 34 grader. Lokalt kan termometret endda vise hele 35 graders varme, og det er temperaturer, der absolut ikke er hverdagskost i Danmark.

Årets hidtil højeste temperatur på 33,1 grader - som blev målt både den 25. og 27. juli - bliver med meget stor sandsynlighed overgået, og hvis vi når 35 graders varme, vil det være første gang siden 1992, at det sker.

Forventede maksimumtemperaturer onsdag eftermiddag. Over de sydøstlige egne kan temperaturen stedvis nå 35 graders varme.
Forventede maksimumtemperaturer onsdag eftermiddag. Over de sydøstlige egne kan temperaturen stedvis nå 35 graders varme.
Foto: TV 2 Vejret

De højeste temperaturer vil formentlig være at finde over Lolland-Falster samt på dele af Midt- og Sydsjælland, mens det bliver 'køligere' i Jylland med temperaturer mellem 26 og 30 graders varme.

Samtidigt vil der - især i eftermiddag - være mulighed for enkelte regn- og tordenbyger over den vestlige del af landet, og allerede i morgentimerne har der været byger med fascinerende skyformationer.

Den danske varmerekord på 36,4 grader, som blev sat den 10. august 1975 i Holstebro, får dog efter al sandsynlighed lov til at forblive rekord.


Seneste nyt

fra Nordjylland