- Vi begik en fejl med Jan Ø., siger dansk landstræner

Skadesramte Jan Ø. Jørgensen var ikke klar til både at deltage i Swiss Open og All England, erkender Kenneth Jonassen.

Mens Viktor Axelsen, Anders Antonsen, Hans-Kristian Vittinghus og Rasmus Gemke om få dage tager til VM i Kina, må Jan Ø. Jørgensen se til derhjemme.

Den danske herresinglespiller formåede ikke i foråret at levere resultaterne, der skulle til for at kvalificere sig. Det begyndte ellers godt i hans comebackturnering. 

Efter at have siddet ude med en fodskade i næsten et år nåede han frem til finalen i Swiss Open. Siden da er det blevet til flere tidlige nederlag i første runde.

Det har givet et knæk på selvtilliden, siger den danske cheflandstræner, Kenneth Jonassen.

- Det er selvfølgelig en proces, som har taget lidt længere tid end forventet. Der er ingen tvivl om, at Jan har mistet noget selvtillid i de her nederlag. Han arbejder knaldhårdt, og nogle af de ting, jeg har set i træningslokalet, indikerer, at han er ved at bryde igennem, fortæller Jonassen i TV 2 SPORTs nyeste badmintonpodcast.

Mangler selvtillid i kampene

Landstræneren fortryder, at han og resten af landstrænertemaet lod Jan Ø. Jørgensen stille op i All England ugen efter Swiss Open.

- Jeg tror egentlig, at han ikke var klar, da vi tog ham fra Swiss Open til All England. Det var lidt en fejl. Han skulle enten være blevet hjemme fra All England eller kun have spillet All England i stedet for at have spillet Swiss Open, siger han. 

Det lange skadesforløb og de manglende resultater i foråret har betydet, at Jan Ø. Jørgensen er røget ned som nummer 46 på verdensranglisten. En stor kontrast til i slutningen af marts sidste år, da han lå nummer to.

Hvis han igen skal rykke op ad verdensranglisten, kræver det sejre i de mindre turneringer, og det er her, han ifølge Kenneth Jonassen skal vise det gode spil, som han har vist til træningen.

- Selvtilliden i at sætte spillet sammen undervejs i kampene mangler lige nu. Når en spiller ikke føler, det kører, så spiller man sikkert. Så er det, at modstanderne får mulighed for at lave point på dig, og så går man oftest over i den vildt aggressive spillestil.

- Vi skal have fundet balancen med Jan, så han kan spille i højt tempo med temposkift, fortæller landstræneren. 


Seneste nyt

fra Nordjylland