19-årig nordjyde anholdt for voldtægt på efterskole

En 19-årig mand er anholdt og sigtet for voldtægt på en 16-årig elev på en efterskole.

Nordjyllands Politi har anholdt en 19-årig nordjyde omkring kl. 02 natten til tirsdag. Manden er sigtet for at have voldtaget en 16-årig elev på en midtjysk Efterkskole søndag aften. 

- De to er enten kærester eller ekskærester. Han er nordjyde, så vi beder Nordjyllands Politi om assistance til at anholde ham. Han er så ikke hjemme på sin bopæl, men bliver i stedet anholdt i nat, siger Christian Toftemark, der er efterforskningsleder ved Lokalpolitiet i Viborg. 

Den 19-årige nægter sig skyldig i voldtægten. 

Ifølge Toftemark var den 19-årige på efterskolen som gæst søndag aften, hvor voldtægten af den 16-årige pige skulle være begået. Tirsdag formiddag skal manden afhøres i Viborg. Christian Toftemark fortæller, at manden formentlig bliver løsladt efter endt afhøring. 

- Man skal have en begrundet mistanke, for at kunne fremstille nogen i grundlovsforhør og varetægtsfængsle dem. Lige nu har vi ord mod ord, som det ofte er i den her typer sager, siger Toftemark. 

Så når du siger, at I løslader ham efter afhøring, betyder det ikke, at I er færdige med sagen?

- Nej, slet ikke. Det betyder, at vi skal have mere end ord mod ord, og vi skal efterforske sagen, før vi kan gøre yderligere, siger Christian Toftemark.

Den 16-årige har ifølge Toftemark gennemgået en række undersøgelser, der skal bidrage til efterforskningen af sagen. 

TV MIDTVEST har forsøgt at få en kommentar fra efterskolen forstsanden. Forstanderens henviser til viceforstanderen, der ikke ønsker at kommentere sagen eller svare på, om den 19-årige sigtede var en kendt gæst på skolen søndag aften. 


Seneste nyt

fra Nordjylland