Båndene står stille: Tican og Danish Crown er lammet af strejke

1600 ansatte har nedlagt arbejdet på grund af utilfredshed med den netop indgåede overenskomst.

Svineslagteriet Tican med hovedsæde i Thisted og Danish Crown i Sæby er fredag morgen blevet lammet af en strejke. 

Direktør Ove Thejls bekræfter over for tvmidtvest.dk, at arbejdet ligger stille, fordi 600 ansatte på afdelingen i Thisted og 300 i Brørup har nedlagt arbejdet.

Direktøren fortæller, at den overenskomststridige arbejdsnedlæggelse bunder i utilfredshed med den overenskomst, der netop er blevet indgået. 

Et meget stort flertal af slagteriarbejderne stemte nej til det forslag, der kom fra forligsmanden, men da det samlet endte med et ja for alle forbundene,  gælder resultatet også på slagteriområdet.

Tican skulle i dag fredag have slagtet 7500 svin, og på grund af travlhed efter påske var der undtagelsesvist også planlagt slagtninger lørdag. Men det bliver altså ikke til noget. Ove Thejls fortæller, at slagteriet har måttet leje ekstra kapacitet for at opstalde svinene.

Hos Danish Crown melder man, at nedlæggelsen vil få konsekvenser for forbrugerne. På koncernens slagteri i Sæby strejker 550 af de cirka 700 medarbejdere. De nedlagde arbejdet klokken 9.15 fredag morgen.

- Det er en rigtig ærgerlig situation, vi står i lige nu. De kommende dage vil vores kunder, og i sidste ende forbrugerne i både Danmark og udlandet, komme til at kigge langt efter vores varer. Samtidig har vores leverandører rigtig mange slagteklare grise gående i deres stalde, så arbejdsnedlæggelsen giver ikke bare Danish Crown problemer, siger Søren F. Eriksen, CEO i Danish Crown Pork i en pressemeddelelse.

Medarbejderne hos Tican mødes igen til fagligt møde mandag morgen. I Sæby er man lukket ned frem til mandag, hvor de 700 ansatte møder på arbejde igen uden at afholde møde.

Hos Himmerlands Kød i Farsø har 40 medarbejdere også valgt at nedlægge arbejdet.


Seneste nyt

fra Nordjylland