Kommunen købte deres hus for 45.000: - Vi er lettede!

Jenny og Evald Christensen solgte deres hus for 45.000 kroner til det firma som finder ejendomme i kommunen, som skal rives ned. De er en del af en ny udvikling med ældre mennesker, som selv henvender sig, for at få deres hus revet ned.

Jenny og Evald Christensen sidder i deres rækkehus i Øster Assels med en lettelse i maven. Ægteparret flyttede i februar fra deres gamle hus længere nede ad gaden. En vandskade fik bægeret til at flyde over.

- Vi syntes ikke, at vi kunne have med det at gøre mere. Nu var der både vandskade og vi bliver ældre og haven skulle passes. Det ville vi ikke makke med mere, siger Evald Christensen.

quote Nu kommer de huse, hvor folk har været utroligt glade for at bo, men nu kan de bare ikke sælges. 

Hanne Haaning, direktør, Bedre Boliger På Mors

De tog kontakt til Bedre Boliger På Mors – et firma kommunen har hyret til at opkøbe huse hovedsageligt til nedrivning. Og i løbet af få dage faldt det hele på plads, og huset til solgt til 45.000 kroner.

Eksemplet fra Øster Assels er billedet på en ny udfordring, som efterlader endnu flere huse til nedrivning rundt i kommunerne. Det er nemlig ikke længere kun boligspekulanters fældefærdige huse der fjernes. Men også pæne huse som ægteparret Christensens i Øster Assels. De seneste år har Bedre Boliger På Mors oplevet flere og flere ældre og pårørende til ældre som henvender sig, for at få huse revet ned.

- Nu kommer de huse, hvor folk har været utroligt glade for at bo, men nu kan de bare ikke sælges. Nu er de i sådan en stand, at de ikke kan sælges. Det oplever vi nu, siger Hanne Haaning der er direktør i Bedre Boliger På Mors.

Jenny og Evald Christensen ringede ikke til en ejendomsmægler. De troede nemlig ikke på, at huset kunne sælges og at de kunne tjene udgiften til en ejendomsmægler hjem.

- Vi kunne da ikke få mere for den på den måde, siger Evald Christensen.

Nu er ægteparret flyttet i et rækkehus længere nede i Øster Assels, og det har de ikke fortrudt.

- Det var godt, at de hjalp os ud af det, så vi kunne blive fri for alle de spekulationer, siger Jenny Christensen.


Seneste nyt

fra Nordjylland